Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

petak, 20. travnja 2012.

Dvije vrste salata

Ukoliko su Vam dosadile uobičajene salate spravljene klasično od octa i ulja, evo dvije vrste koje možete uvrstiti u svoj jelovnik i koje zaista idu sa svim glavnima jelima. Vrlo su jednostavne i ništa posebno nisu eksperimentirane, no opet će donijeti malu promjenu na Vašim stolovima. Možete ih prilagođavati prema svojim ukusima i željama.Nažalost nisam imao ciklu za ovu drugu salatu, te je napravljena bez nje. Vi je nemojte izostaviti jer ćete se oduševiti kako savršeno idu jabuke u kombinaciji sa hrenom i ciklom.




Sastojci :

800 g svježeg kupusa
1 Vegeta twist za salate
1 čajna žlica mljevenog kima
2 dl vode
ocat i ulje po potrebi ( možete upotrijebiti i aceto balsamico i bučino ulje ukoliko oboje volite )

Postupak:

Kupus naribajte pomoću ribeža ili noža. Mješavinu začina za salatu pomiješajte sa vodom i ostavite da odstoji oko 10-15 minuta.



U naribani kupus dodajte mljevni kim i mješavinu začina, ocat i ulje po potrebi, te dobro promiješajte. Ostavite da odstoji oko 10 min, te kupusu odstranite suvišnu tekućinu i poslužite je uz sva glavna jela.





Salata od hrena, cikle i jabuka 

Sastojci :

400 g cikle ( gotove ukiseljene salate )
2 male slatke jabuke
1 puna jušna žlica hrena
150 g majoneze
10- tak kiselih krastavaca
1 čajna žlica sušenog vlasca
2 jušne žlice kiselog vrhnja
1 dl bijelog vina

Postupak:

Ciklu dobro ocijedite od tekućine. Jabuke naribajte na većoj strani ribeža, te dodajte cikli. Majonezu, kiselo vrhnje vlasac,hren  i vino dobro razradite, te pomiješajte.  Ova salata savršeno će ići uz pohana, pržena ili sotirana jela, naročito ako pravite mesa bez umaka.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)