Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

nedjelja, 29. travnja 2012.

Pileći paprikaš



Meni jedan od dražih. Ne volim kuhanu piletinu sa kombinacijama, ali pileća prsa mogu doći u obzir. Još jedna dobra stvar vezana za njega, a ta da u njega ne stavljam nikakve zaprške bilo da se radilo o suhim, prženim ili sličnima. Jednostavno dio krumpira zgnječim, a ostatak ostavim u komadu. Samo par namirnica i možete dobiti izuzetno ukusan paprikaš.


Sastojci :

1 kg pilećih prsa
3 srednje glavice crvenog luka
600 g krumpira
2 svježe srednje mrkve
sol
bijeli mljeveni papar
pola jušne žlice mljevene slatke paprike
1 l mesnog ili povrtnog temeljca
2 mala lovorova lista


Postupak:

Crveni luk narežite na sitne kocke, te ga stavite pirjati na malo ulja sve dok ne postane staklast. Krumpir ogulite,te njega i piletinu narežite na manje kocke.Mrkve ogulite te narežite na tanje listiće. Pirjanom crvenom luku dodajte krumpir, podlijete sa pola temeljca te ostavite da se kuha oko 20-tak minuta, a zatim dodajte lovorov list i sve navedene začine. Kad ispari voda dodajte pileća prsa i ostavite da se pirja dok voda ne ispari.Mrkvu skuhajte do pola ( al dente ) u posebnoj posudi. Kuhani krumpir pomoću drobilice izgnječite polovicu krumpira, te ostavite da zakuha, a zatim dodajte polukuhanu mrkvu.Ostavite da dobro ukuha sve dok mrkva ne bude skuhana i začinite po ukusu. Po želji možete napraviti i žličnjake od brašna te ih dodati ovom paprikašu. Poslužite uz sezonsku salatu.


 

Bon Appétit 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)