Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Proljetne roladice

Dok sam radio ove proljetne roladice nažalost imao sam majstore u stanu i nisam uspio fotografirati detljan postupak izrade, no biti će još prilika nadam se. Vrlo su ukusne i jednostavne su za pripremu.Značajno je to da kupus i mrkva trebaju biti al dente ( što znači na pola termički obrađeno) jer Kinezi i Japanci prakticiraju gotovo sva jela pripremljena na taj način, a i ukusnije je i zdravije . Uz njih uvijek poslužujem umak od rajčice ili slatko-kiseli umak.

Sastojci :

1 pakovanje kora za savijaču
500 g svježeg kupusa
500 g mljevenog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
200 g svježe mrkve
sol
papar

Sastojci za slatko kiseli umak:

1 srednja glavica crvenog luka
pola zelene svježe paprike
pola crvene svježe paprike
3 dl pasirane rajčice
1 režanja češnja češnjaka
1 jušna žlica šećera
1 jušna žlica meda
1 jušna žlica alkoholnog ili vinskog, po mogućnosti,
octa
sol, papar
voda po potrebi


Postupak:

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i začinite po ukusu te ostavite sa strane da se ohladi.Mrkvu izrežite na žijen ( štapiće jednake veličine ) ili ju naribajte na krupnom ribežu- U drugoj posudi na malo ulja pirjajte mrkvu, te ju povremeno podlijevajte sa vodom, dodajte naribani svježi kupus, posolite i pirjajte dalje bez dodavanja vode. Gotovo pirjano mljeveno meso pomiješajte sa kupusom i mrkvom, te ostavite sa strane. Na svaku koru od savijača stavljajte nadjev, te ih rolajte u male rolice ( kako je prikazano na fotografijama ). Stavljajte duple listove kora kako nadjev ne bi iscurio i probio tijesto. Pleh premažite sa vrlo malo ulja, te poslažite gotove roladice. Stavite ih peći na 180 C oko 40 tak minuta i povremeno ih pomoću kuhinjskog kista premazujte sa vodom.
Za slatko-kiseli umak na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckanu crvenu i zelenu papriku,sitno sjeckani češnjak, te ostavite da se pirja oko 10-tak minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i med, te ostavite da se umak reducira. Po potrebi podlijevajte sa malo vode, a pred sam kraj dodajte ocat. Ukoliko želite ovaj umak možete i propasirati, te ga ponovno zakuhati i po želji zgusnuti sa gustinom.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)