Ukoliko volite slatko-slane i općenito neobične kombinacije onda su ovo jela za Vas! Ukoliko imate pravi "Wok" pazite da bude jako vruć prije stavljanja namirnica u njega, a prije svega kada ga zagrijete premažite unutrašnjost wok-a sa uljem, te dodajte ulje, a zatim namirnice u njega. U ovim navedenim jelima sam upotrebljavao samo soja sos bez imalo kuhinjske soli. Soja sos je zamjena za sol, ali i obogaćuje same okuse jela tzv. organoleptička svojstva.
Sastojci :
800 svinjetine ( but )
2 srednje glavice crvenog luka
1 svježa crvena paprika
1 svježa zelena paprika
500 ml pasirane rajčice
3-4 jušne žlice pasirane rajčice
2 jušne žlice šećera kristala
4 jušne žlica soja sosa
sol, papar
Sastojci za rižu sa jajima:
500 g riže
3 jajeta
2 jušne žlice soja sosa
ulje za prženje
Sastojci za pirjani kupus:
300 g svježeg kupusa
1 dl ulja od kikirikija ( ili običnog )
3-4 jušne žlice soja sosa
Postupak:
Svinjetinu očistite od suvišne masnoće i narežite na žlijen. Prepržite je u woku na visokoj temperaturi.Papriku narežite također na žlijen, te ju dodajte na preostalu masnoću na kojoj ste pržili meso.Dodajte sitno sjeckani crveni luk i ostavite da se pirja oko 5 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i sve navedene začine i ostavite da ukuha, te dodajte soja sos. Pred sam kraj ukoliko volite gušće umake možete dodati gustin pomiješan sa malo vode. Rižu skuhajte na uobičajeni način, ocijedite je i ostavite da se ohladi. Jaja popaprite i dodajte soja sos, te ih dobro umutite. U woku dobro zagrijte ulje, te dodajte jaja - napravite kajgana. Kad se kajgana ohlade izrežite ih na što sitnije komade, te pomiješajte sa rižom.
Kupus sitno naribajte, te ga sotirajte na masnoći sve dok ne pusti svu vodu iz sebe. Dodajte soja sosa i ostavite da se pirja oko 5-6 minuta uz stalno miješanje.
Sastojci :
800 svinjetine ( but )
2 srednje glavice crvenog luka
1 svježa crvena paprika
1 svježa zelena paprika
500 ml pasirane rajčice
3-4 jušne žlice pasirane rajčice
2 jušne žlice šećera kristala
4 jušne žlica soja sosa
sol, papar
Sastojci za rižu sa jajima:
500 g riže
3 jajeta
2 jušne žlice soja sosa
ulje za prženje
Sastojci za pirjani kupus:
300 g svježeg kupusa
1 dl ulja od kikirikija ( ili običnog )
3-4 jušne žlice soja sosa
Postupak:
Svinjetinu očistite od suvišne masnoće i narežite na žlijen. Prepržite je u woku na visokoj temperaturi.Papriku narežite također na žlijen, te ju dodajte na preostalu masnoću na kojoj ste pržili meso.Dodajte sitno sjeckani crveni luk i ostavite da se pirja oko 5 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i sve navedene začine i ostavite da ukuha, te dodajte soja sos. Pred sam kraj ukoliko volite gušće umake možete dodati gustin pomiješan sa malo vode. Rižu skuhajte na uobičajeni način, ocijedite je i ostavite da se ohladi. Jaja popaprite i dodajte soja sos, te ih dobro umutite. U woku dobro zagrijte ulje, te dodajte jaja - napravite kajgana. Kad se kajgana ohlade izrežite ih na što sitnije komade, te pomiješajte sa rižom.
Kupus sitno naribajte, te ga sotirajte na masnoći sve dok ne pusti svu vodu iz sebe. Dodajte soja sosa i ostavite da se pirja oko 5-6 minuta uz stalno miješanje.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!