Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

petak, 6. travnja 2012.

Pureće roladice sa zapečenim krumpirom i pohanom cvjetačom

Sastojci za mesnu roladu:

1 kg mljevenog purećeg mesa
5 šnita kruha ( sa korom )
2 jaja
2 srednje glavice crvenog luka
sol, papar, mediteranska mješavina začina
1 dl tople vode
1 vrećica za pečenje  ( kupite najveće koju budete pronašli )
1 dl ulja

Sastojci za zapečeni krumpir :

1 kg očišćenog i oguljenog krumpira, narezanog na ploške
3 kisela vrhnja
2 dl slatkog vrhnja ( vrhnje za kuhanje )
1 vrećica juhe od gljiva
300 g sira trapista
2 jušne žlice svježeg ili sušenog peršinovog lišća
sol
papar


Sastojci za pohanu cvjetaču :

500 g poluskuhane cvjetače
krušne mrvice, jaja, brašno i mljevena slatka paprika po potrebi ( to od oka možete sami procijeniti koja Vam je količina potrebna )

Sastojci za umak:
ostatak masnoće od pečene puretine
2 dl pasirane rajčice
0,2 dl crnog vina ( bilo kojega )
sol, papar, šećer po ukusu
brašno i ulje za zgušnjavanje ( ukoliko volite gušće i ukoliko smatrate da želite i trebate gušći umak )


Postupak:

U mljeveno meso dodajte sve začine. Kruh natopite u vodi.Crveni luk naribajte na sitnom ribežu, te dodajte mesu. Kruh ocijedite od suvišne vode te dodajte mesu, zatim dodajte jaja i malo vode. Smjesu dobro izmiješajte i ostavite u hladnjaku oko pola sata da odstoji. Krumpir posolite, te ga stavite u tepsiju u kojoj ćete ga peći. Slažite ga kao za musaku. Slatko i kiselo vrhnje dobro razradite, te mu dodajte gotovu juhu od gljiva ( iz vrećice ), dodajte mješavinu mediteranskih začina i peršinovo lišće. Tepsiju malo nauljite i u nju stavite prvi sloj krumpira, zalijte sa smjesom, pa opet krumpir i sve tako dok ne potrošite krumpire i nadjev. Zadnje Vam mora biti umak. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 200C oko 45min da se krumpir upari. Nakon toga skinite foliju, a krumpir vratite natrag u pećnicu da se još malo zapeče. Pred sam kraj dodajte naribani sir trapist.


Od mljevenog mesa napravite roladu, te ju stavite u vrećicu za pečenje i dodajte 1 dl ulja. ( Ulja stavite zato jer je pureće meso općenito suho, a i trebati će Vam kasnije za umak). Pecite oko sat vremena i sve dok ne dobije zlatno-smeđu koricu. Kad je pečeno izvadite iz vrećice, te ga narežite.



Poluskuhanu cvjetaču ocijedite i ostavite da malo ohladi. Krušne mrvice pomiješajte sa slatkom mljevenom paprikom. Panirajte ju na bečki način i pržite u dubokoj masnoći sve dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Za umak : Ostatak masnoće od pečenja puretine stavite u šerpu. Dodajte pasiranu rajčicu, začine i ostavite da malo zakuha. Dodajte vino i ostavite da prokuha. Pred sam kraj u drugoj šerpi na malo ulja popržite brašno. To je tzv. "suha zaprška" ne smijete dodati puno ulja, tek toliko da prekrije dno i pržite sve dok brašno ne dobije "braun" boju. Gotovu zapršku dodajte u umak i ostavite da prokuha još 10-tak minuta.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)