Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 28. travnja 2012.

Strojni keksi



Evo još jednih keksa sa orasima.Ništa posebno,već viđeno no moram ih podijeliti sa Vama. Umjesto oraha možete ih napraviti i sa bademima ili u kombinaciji sa ova dva. Dok sam razmišljao što ću peći sjetio se sam ovih prhkih keksa, ali i malog stroja za pravljenje ( oblike ) keksa. Što ih duže ostavite da odstoje to će biti mekši i ukusniji.Ne znam jedino zašto, ali gotovo skoro svaki šećer kristal koji kupim prekrupan je pa sam odlučio umjesto njega staviti mljeveni ( štaub ) šećer jer će se bolje razraditi sa tijestom, ali i bolje će se istopiti nego li kristal.













Sastojci :

500 g glatkog brašna
250 g mljevenih oraha
200 g šećera u prahu + 1 jušna žlica vanilin šećera
300 g maslaca ili svinjske masti
2 jaja + 1 žumanjak ( 1 žumanjak sam stavio zbog boje )
1 p.p.

Dodatno :
šećer u prahu po potrebi ( za uvaljati pečene kekse )


Postupak :

Maslac ili svinjsku mast ostavite na sobnoj temperaturi kako biste što lakše razradili tijesto.Brašno prosijte sa praškom za pecivo. Dodajte jaja, šećer i vanilin šećer orahe, a zatim maslac ili svinjsku mast. Brzo umijesite tijesto, te ga omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata kako bi se masnoća stegla. Gotovo tijesto stavite u špricu i tiskajte razne oblike keksa koji Vam se najviše sviđaju i odgovaraju.Pripazite samo na razmak keksa kada ih budete tiskali u tepsiju da se ne polijepe tokom pečenja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 C oko 25 - 30 minuta ili sve dok ne dobiju vrlo blagu bijelo-žutu boju. Ukoliko ih prepečete dobiti ćete gorke kekse, a to naravno nitko ne želi.Pečene kekse prebacite na rešetku kako bi se što prije ohladili. Odmah ih prebacujte ukoliko pečete veću količinu keksa kako biste ostavili slobodne tepsije za nove kekse koje ćete peći.
Svaki ohlađeni keks uvaljajte u štaub šećer i spremite u metalne ili papirnate kutije. Ostavite ih par dana na suhom i tamnom mjestu kako bi keksi omekšali.Super idu i uz čašu toplog mlijeka.



Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)