Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 28. travnja 2012.

Pileća jetrica na klobuku od krumpira i graha



Evo jedno od malo kompliciranijih recepta. Ukoliko želite oduševiti Vaše goste ili ukućane dekorirajte i napravite ovo jelo. Sastoji se od dvije vrste mesa : pilećih prsa i pilećih jetrica. Pileća prsa su spremljena kao salata u kombinaciji sa keljom, dok su pileća jetrica klasična, pirjana na crvenom luku, a uz to ide kašica od krumpira i namaz od graha.



Sastojci za kašicu od krumpira :

800 g očišćenog i oguljenog krumpira
50 g maslaca
mlijeko po potrebi
sol

Sastojci za namaz od graha :

Kompletnu pripremu namaza od graha možete vidjeti ovdje gdje sam ga već pravio


Sastojci za salatu od kelja sa piletinom :

1 veća pileća prsa
1 svježi kelj ( oko 700 g )
2 režnja češnja češnjaka
2 veće svježe mrkve
ulje po potrebi

Sastojci za jetricu na luku :

1 kg pileće jetrice
500 g crvenog luka
sol
ulje


Postupak :

Krumpire očistite i ogulite. Narežite ga na kocke te stavite kuhati. Obavezno skidajte pjenu tokom kuhanja. Kuhajte ga sve dok se ne počne raspadati, pogotovo onda kada je riječ o staroj sorti krumpira. Izgnječite ga pomoću drobilice ili miksera. Dodajte maslac te dobro razradite. Pred sam kraj posolite po ukusu i dodajte mlijeka po potrebi, te dobro umutite. Takvu kašicu od krumpira prelijte sa još malo mlijeka kako se kašica tokom stajanja ne bi osušila, te ostavite sa strane dok pripremate druge stvari.
Namaz od graha imate označeno pod "sastojci" ( samo kliknite i dobiti ćete ispis sastojaka i pripremu ). Kelju odvojite listove, te ih dobro operite. Narežite ga na sitnije kocke, te ga stavite blanširati u slanu i kipuću vodu. Ocijedite ga te ostavite sa strane da se ohladi. Pilećim prsima odvojite kosti i suvišnu masnoću te ih narežite na kocke. Također ih blanširajte u kipućoj vodi, ocijedite i ostavite sa strane. Češnjak nasjeckajte na sitne kocke, mrkvu također. Mrkvu blanširajte u kipućoj vodi sve dok se ne skuha. Kuhanom kelju dodajte skuhana pileća prsa, mrkvu i češnjak. Podlijete sa malo ulja, dodajte usitnjeni češnjak te dobro promiješajte.
Pileće jetrice odvojite od srca, masnoća i žilica. Crveni luk nasjeckajte na sitnije kocke, te ga stavite pirjati na ulje sve dok ne postane staklast. Jetrice narežite na sitnije komade, te dodajte na pirjani crveni luk, te ih pirjajte sve dok luk i jetrica u potpunosti ne omekšaju. Pred sam kraj malo posolite i ostavite sa strane da se se ohladi.
Pomoću modlica za kolače stavite prvo namaz od graha, zatim kašicu od krumpira i na samom kraju jetricu. Pažljivo uklonite modlicu i dobiti ćete oblik kako izgleda na fotografijama. Salatu od kelja i piletine stavite sa strane.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)