Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 5. svibnja 2012.

Fino varivo od kelja




Kako bi se reklo : "Koliko kuhara toliko i varijanti ovog finog variva od kelja". Ukoliko ste veliki mesojedi ovo varivo možete dodatno obogatiti sa bilo kojom vrsta mesa. Pod tim mislim da se meso dodaje u varivo, a ne posebno kao dodatak uz varivo, na Vama je da odlučite kako više volite.







Sastojci :


1 kg svježeg kelja
2 srednje glavice crvenog luka
3 srednje svježe mrkve
4 srednja krumpira
600 g mljevenog mesa
1 l mesnog ili povrtnog temeljca + 0,5 l vode
2 kisela vrhnja
sol
bijeli papar


Postupak :

Krumpir i mrkvu ogulite i narežite ga na kocke srednje veličine, a mrkvu na kolutiće. Kelju odvojite listove, operite ga pod mlazom vode, te ga narežite na kocke. Crveni luk narežite također na sitnije kocke, te ga stavite pirjati na malo ulja. Dodajte mljeveno meso te ga pirjajte sve dok ne prestane puštati vodu. Zatim dodajte mrkvu i krumpir te pirjajte oko 15-tak minuta. Zadnji dodajte kelj,te podlijevajte sa temeljcem u kombinaciji sa vodom. Začinite sa svim navedenim začinima i kuhajte sve dok se povrće ne skuha.Kiselo vrhnje u posebnoj zdjelici dobro razradite, te dodajte u kelj i ostavite da se kuha još 10-tak minuta. Osim mljevenog mesa možete upotrijebiti i pileće, te svinjsko, ovisno tko kako i što voli.





Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)