Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 5. svibnja 2012.

Banane na dva načina

Ostala mi je prevelika količina banana, a jelo mi se nešto slatko pa sam se rapidno sjetio za ova dva brzinska recepta. Čekao sam da banane dozriju, a onda sam se odlučio napraviti ih jer što su zrelije to su slađeg okusa, pa nije bilo potrebe da posegnem za dodatnim šećerima.S obzirom kako sam brzo pripremao ove banane nisam ih premazao niti preljevao sa limunovim sokom, jer znate i sami da će oksidirati u doticaju sa kisikom, no ukoliko ste slabi sa vremenom i nećete stići ih odmah napraviti napakajte ih sa limunovim sokom ili jednostavno narežite na četvrtine i ostavite u limunovom soku.

Sastojci :

1 kg banana

Sastojci za tempuru :

200 rižinog brašna
50 g glatkog brašna
20 g oštrog brašna ( za uvaljati banane )
2 jaja
3 dl hladne vode
pola praška za pecivo
3 pune jušne žlice šećera kristala
pola čajne žlice cimeta u prahu
60 g maslaca

+ umak od limuna ( evo i recept po kojem sam ga radio ) 

Postupak:


Pomiješajte sve vrste brašna osim oštroga. Dodajte hladnu vodu, šećer i cimet te dobro izmiješajte. Zatim dodajte jaja, prašak za pecivo i još jednom dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.Smjesa Vam mora biti malo gušća od one smjese za palačinke.Ostavite gotovu smjesu 10-15 minuta da odstoji. Banane izrežite na četvrtine, polovicu banana upotrijebite za tempuru, a drugi ostatak da ih dodate u umaku od limuna. Prvo ih uvaljajte u oštro brašno, a potom u smjesu, te ih pržite na plitkoj masnoći sa svih strana sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Stavljajte ih na kuhinjski ubrus kako bi upile suvišnu masnoću. Po želji možete ih posipati sa štaub šećerom, poslužiti uz sladoled ili svježe voće.








Na preostaloj masnoći na kojoj ste pržili banane dodajte maslac i ostavite ga da se otopi. Na njega dodajte drugi dio banana, te ih sotirajte sa obje strane dok ne dobiju zlatnu boju. Pred sam kraj dodajte 2 jušne žlice umaka od limuna i poslužite ih dok su još tople.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)