Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

srijeda, 23. svibnja 2012.

Prvi slani štapići


Ovo su moji prvi slani štapići koje sam ikad radio i mogu Vam reći da sam bio zadovoljan sa ishodom. Vrlo su jednostavni za pripremu, pa sam se zato vjerojatno i odlučio za njih tada kad sam ih radio. Ovi slani štapići ne rade se od dizanog tijesta, u pitanju je prhko tijesto u koje ide i malo praška za pecivo, a evo i recepta.




Sastojci :

150 g maslaca
1 čajna žlica p.p.
2 jaja
500 g glatkog brašna
1 kiselo vrhnje
1 čajna žlica soli

......................

Dodatni sastojci :

2 žumanjka i sezam ( za premazati i posipati - ali isto tako možete i jedan žumanjak razrađen s mlijekom )

........................

Postupak :

Prosijte brašno, dodajte maslac iskidan ili narezan na sitnije komade. Dobro razradite rukama da dobijete male sitne grudice, a zatim dodajte jaja, sol i kiselo vrhnje i prašak za pecivo. Brzo umijesite da dobijete homogenu smjesu. Tijesto omotajte prozirnoj folijom i ostavite u hladnjaku najviše pola sata da odstoji. U međuvremenu tepsije u kojima ćete ih peći obložiti masnim papirom. Tijesto izvadite iz hladnjaka, te ga podijelite na nekoliko bula. Svaku bulu razvaljajte prst debelo, zarežite krajeve ( ovisno koju dužinu želite), te slažite na masni papir. Umutite jaja, te njima premažite svaki štapić i posipajte sezamom ili sa nekim drugim sjemenkama koje volite. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30-35 minuta, ovisno kakve pećnice imate i kolika je debljina tijesta. Pecite ih sve dok ne dobiju zlatno- smeđu boju. Ove grickalice savršeno pristaju za bilo kakve ročkase, party-e i sl. Ukoliko želite štapiće prije pečenja možete posipati i sa parmezanom ili sirom trapistom. Isto tako ovi štapići se mogu raditi klasično od dizanog tijesta u koje možete staviti i svježeg sira.


Isti recept samo što su štapići pripravljeni na malo drugačiji način ( oblik ). Pomoću ruku gotovo tijesto zavrtite prstima.



Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)