Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

utorak, 22. svibnja 2012.

Kinder kolač

Kinder možete raditi kao kolač ili slagati na katove kao tortu. Nažalost nisam bio u mogućnosti da fotografiram korak po korak, ali vjerujem da ste ga već bili u mogućnosti praviti. Ukoliko ćete praviti kinder kao tortu samo uduplajte normativ kompletnog recepta. Uz lješnjake koristio sam i očišćene pistacije. Kombinacija je za 10! Tepsiju/pleh na kojoj sam pekao koru od bjelanjaka je ona od pećnice originalna.


Sastojci za koru od bjelanjaka :

250 g krupno sjeckanih lješnjaka i pistacija
11 bjelanjaka
2 jušne žlice jabučnog ili alkoholnog octa
20 jušnih žlica šećera kristala
prstohvat soli
1 jušna žlica limunovog soka

............................................

Za premazati koru/e :

150 g nutele ili nekog drugog čokoladnog krem namaza

............................................

Sastojci za kremu :

2 l mlijeka
15 jušnih žlica glatkog brašna
2 vrećice pudinga od vanilije
11 žumanjaka
300 g maslaca
11 jušnih žlica šećera kristala
4 vrećice vanilin šećera ( ili onog domaćeg koji sam ja radio, to bi bilo otprilike 3 jušne žlice vanilin šećera )
15 dag čokolade za kuhanje ili čokoladnog namaza

............................................

Postupak :

Tepsiju premažite sa vrlo tankim slojem ulja, a zatim na nju rasporedite masni papir za pečenje.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Bjelanjke malo posolite, dodajte limunov sok, te ih počnite mutiti na vrlo laganoj brzini. Kad se bjelanjci malo zapjene dodajte ocat, te nastavite mutiti dodavajući malo po malo šećera sve dok ne dobijete gusti šaum.Na masni papir posipajte lješnjake i pistacije, ravnomjerno raspoređujući ih.
Smjesu pažljivo i lagano pretresite na lješnjake i pistacije, poravnajte, te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 C, oko 1 sat. Povremeno gledajte da kora ne bi zagorjela. Ovo je proces koji oduzima malo više Vašeg vremena jer u biti ta kora od bjelanjaka će se samo sušiti. Najbolje je ukoliko imate ventilacijske pećnice, onda zasigurno i znate o čemu govorim.Gotovu koru ostavite u ugašenoj pećnici još oko 5 minuta, zatim ju izvadite van i prebacite na tacnu s time da Vam vrh bude gdje ste posipali s lješnjacima i pistacijama. Toplu koru još premažite sa razrađenom nutelom ili nekim drugim čokoladnim namazom, te ostavite da strane neka odstoji dok pripremate kremu.
Na laganoj vatri zakuhajte mlijeko s time da odvojite 3 dl mlijeka koji ćete pomiješati sa pudingom, brašnom, jajima i šećerom. Kad mlijeko zakuha ulijte razrađenu smjesu, te kuhajte na laganoj vatri sve dok se krema ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi, a u poluohlađeno dodajte maslac narezan na sitnije kockice, te pomoću miskera dobro razradite kremu.
Kremu podijelite na dva dijela. Jednu ostavite takvu kakva je, a u drugu dodajte ili otopljenu čokoladu ili čokoladni namaz i još jednom dobro izmiješajte.
Pomoću dresir vrećice štrcajte male puslice po pečenoj kori od bjelanjaka kako je prikazano na fotografijama. Po želji možete preliti u tanjim mlazovima otopljene čokolade, te posipati dodatno sa grubo sjeckanim lješnjacima i pistacijama.
Ukoliko se odlučite za tortu, samo uduplajte sastojke, pa slažete kora- red kreme i opet kora s time da tada vrlo lagano pritisnete koru kako krema ne bi nepotrebno curila izvan kore, a i po želji kompletnu tortu možete premazati sa tučenim slatkim vrhnjem.









Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)