Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

ponedjeljak, 7. svibnja 2012.

Punjena i rolana šunka

Primjetio sam kako ima puno zainteresiranih za ovaj recept, pa evo. Upotrijebio sam Pik-ove delikates šunke, a isto tako možete i od bilo koje druge šunke, pa čak i neke vrste salama, parizera, mortadela i sl.
Vlasac bi bilo najbolje upotrijebiti onaj svježi jer ima jaču i bolju aromu koja će se savršeno ukomponirati sa svježim sirom. Ukoliko radite sa suhim vlascem istucite ga u mužaru ili stavite sušeni vlasac u kuhinjsku krpu ili u vrećice za zamrzivač i lagano batom za meso potucite vlasac kako biste oslobodili eterična ulja.Ovo sam koristio kao hladno predjelo za Uskrs.Nažalost tada nisam uspio fotografirati korak po korak izradu ovog hladnog jela, no mislim da ćete sve shvatiti.

Sastojci :

700 g kuhane šunke
300 g svježeg kravljeg sira
150 - 200 g sušene slanine, pršuta, pancete ( odaberite što Vam najviše odgovara )
1 kiselo vrhnje
1 čajna žlica svježeg vlasca
sol, bijeli papar po ukusu
zelena salata i tvrdo kuhana jaja kao prilog

Postupak :

Po radnoj površini raširite prozirnu foliju da bude dugačka oko 40-tak cm. Na nju po sredini slažite kriške kuhane šunke, jednu do druge.Slaninu pirjajte na vrlo malo masnoće sve dok ne dobije zlatnu boju i postane hruskava. Svježi sir dobro razradite sa kiselim vrhnjem,dodajte slaninu, a zatim mu dodajte sve navedene začine i dobro promiješajte. Nadjev ostavite oko 10-tak minuta da odstoji, ponovno promiješajte te dodajte na šunku namaz od sira. Pomoću folije zarolajte šunku, režite je ukoso. Poslužite uz zelenu salatu narezanu na rezance, te tvrdo kuhana jaja.

Bon Appétit
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)