Kad više nemam inspiracije i kad mi dosadi bilo koja vrsta ukiseljenog povrća sjetim se i napravim ovu deliciju salate od cikle. Savršeno ide uz razno-razna pečenja ili jednostavno je možete poslužiti kao hladno predjelo u kombinaciji sa drugim raznim povrćem koje možete dodati u ovu salatu.Ukoliko volite ciklu i hren i još ka tome zdrave salate, ovo je savršen recept za Vas!
Sastojci :
400 g cikle ( iz staklenke, kisele )
...........................
Sastojci za umak :
1 kiselo vrhnje
1 čajna žlica majoneze
1 čajna žlica hrena ( onog u staklenci )
1/2 svježe jabuke
prstohvat soli i bijelog mljevenog papra
............................
Postupak :
Ciklu dobro ocijedite od tekućine, te ju ostavite sa strane. Polovicu jabuke ogulite, te ju naribajte na sitnoj strani ribeža. U maloj posudi izmiješajte kiselo vrhnje, majonezu i hren, te dodajte naribanu jabuku. Dobro izmiješajte i začinite po ukusu.
Ciklu možete pomiješajte skupa sa umakom ili je jednostavno preliti po cikli. Poslužite rashlađeno.
Sastojci :
400 g cikle ( iz staklenke, kisele )
...........................
Sastojci za umak :
1 kiselo vrhnje
1 čajna žlica majoneze
1 čajna žlica hrena ( onog u staklenci )
1/2 svježe jabuke
prstohvat soli i bijelog mljevenog papra
............................
Postupak :
Ciklu dobro ocijedite od tekućine, te ju ostavite sa strane. Polovicu jabuke ogulite, te ju naribajte na sitnoj strani ribeža. U maloj posudi izmiješajte kiselo vrhnje, majonezu i hren, te dodajte naribanu jabuku. Dobro izmiješajte i začinite po ukusu.
Ciklu možete pomiješajte skupa sa umakom ili je jednostavno preliti po cikli. Poslužite rashlađeno.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!