Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

četvrtak, 7. lipnja 2012.

Alkoholni sorbet s bazgom

Moj gorenjski hladnjak sa zamrzivačem je star cca 5 godina i naravno u banani je, otišlo je kućište hladnjaka koje košta preko 1000 kn-a što se naravno ne isplati popravljati, no to govorim zato jer nisam zadovoljan kako i na koji način smrzava hranu, a da ne spominjem vodu koja se nakuplja u hladnjaku. Dosta dugo sam se nećkao hoću ili neću objaviti ovaj vrlo jednostavan alkoholni sorbet jer mi je recept ne znam nekako čudan i prejednostavan, no kako što napravim tako i objavim pa da su i ona najjednostavnija i najbanalnija jela, bilo da su u slanim ili slatkim verzijama. Ali nisam baš niti zadovoljan s ishodom i reprezentativnim dijelom.Ovom sorbetu je trebalo više od 24 h da se smrzne i to zahvaljući pokidanom zamrzivaču. Sorbet spada također u vrstu sladoleda, samo što se radi bez mlijeka i bez jaja i dobro dođe za nadolazeće vruće i sparne dane da se malo rashladimo.Isto tako vjerujem da imate i bazginog soka pri ruci, a ukoliko ne konzumirate alkohol možete napraviti sorbet i od drugih voćnih sirupa bilo da je domaća ili kupovna proizvodnja uz dodatak vode.


Sastojci :

0,5 dl bijelog vina
1 dl domaćeg likera od limuna ( lemoncello-već postoji recept za njega na ovom blogu, nije opcija da se doda, no ovako sam ja to radio)
0,3 dl soka ( sirupa ) od bazge
sok od polovice limuna

.......................................................................

Postupak :

Sve navedene sastojke stavite u plastičnu posudu, dobro izmiješajte, te ostavite najmanje 24 h da odstoji, a tokom tih 24h povremeno par puta tokom dana miješajte.
Isto tako možete od bilo koje druge vrste voćnih sirupa u kombinaciji sa svježe ocijeđenim agrumima napraviti također vrlo jednostavan i osvježavajući sorbet. Dajte si mašti na volju i osvježite se tokom ovih nadolazećih vrućih dana.



Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)