![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkDRt9cREgqKoM1Ha8aQBrBXN4h24LNh19JdR2KHKOY2SLMFhpbSphBcBl-esgTFxTwl66nB6izjoKG9MvawWJ-9yCKjKovd-NWZL1kGLZuEEzvmXPJDgQCVS_x3eLkeMOfE95CQM5gth3/s400/Picture+1609.jpg)
Sastojci :
0,5 dl bijelog vina
1 dl domaćeg likera od limuna ( lemoncello-već postoji recept za njega na ovom blogu, nije opcija da se doda, no ovako sam ja to radio)
0,3 dl soka ( sirupa ) od bazge
sok od polovice limuna
.......................................................................
Postupak :
Sve navedene sastojke stavite u plastičnu posudu, dobro izmiješajte, te ostavite najmanje 24 h da odstoji, a tokom tih 24h povremeno par puta tokom dana miješajte.
Isto tako možete od bilo koje druge vrste voćnih sirupa u kombinaciji sa svježe ocijeđenim agrumima napraviti također vrlo jednostavan i osvježavajući sorbet. Dajte si mašti na volju i osvježite se tokom ovih nadolazećih vrućih dana.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!