Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

srijeda, 11. srpnja 2012.

Domaći gusti voćni sok

Napokon smo sredili prostor iza stana pa sad u konačnici mogu i vani kuhati što mi uveliko pomaže da se ne moram "kuhati" za štednjakom. Isto tako prezadovoljan sam kako fotografije mnogo bolje izgledaju vani nego li u unutrašnjim prostorijama i s blicom. Ostala mi je jedna veća količina svježih bresaka i krušaka, pa sam se odlučio napraviti domaći gusti sok, no umjesto limuna koristio sam limetu, a za dodatni okus ubacio sam i kupovni sirup od limete. Možete ga napraviti od bilo kojeg drugog voća naravno, ovo je bio moj izbor. Nisam ljubitelj bresaka, nektarine su mi draže, pa onda umjesto bresaka možete nektarine ubaciti. Nema nikakve prevelike filozofije i mudrovanja oko ovog soka, ali zato dobro dođe tokom ovih ljetnih dana kao savršeno osvježenje. Kruške sam ubacio jer ih je također bilo dosta, a nismo ih jeli. Pripazite kad ih budete gulili i čistili da ne ubacujte one "drvene" dijelove jer ćete u protivnom dobiti u soku "končiće" koji baš i nisu ugodni u ustima tokom konzumacije, a isto tako nije i reprezentativno.Bilo da radite domaći gusti sok od bresaka ili nektarina nikada neće dobiti onu lijepu narančastu boju kao što je kod kupovnih gustih sokova iz razloga jer u sve te guste tvorničke sokove ubacuju bundevu, pa je s toga i tako intenzivna boja.



Sastojci :

600 g svježih bresaka
100 g svježih krušaka
6-7 komada svježe limete
1/2 jušne žlice vanilin šećera
šećera kristala ( po ukusu - ovisi koliko je voće zrelo i koliko fruktoze ima u sebi, možete staviti šećer, ali i ne morate )
2 dl kupovnog sirupa - okus limeta

Dodatni sastojci :

veće količine kocaka leda, nekoliko krišaka limuna i limete za dekoraciju


Postupak :


Ocijeđene limete sam također ostavio u soku radi bolje arome,te ako se odlučite isto napraviti preporučujem Vam da koru limete dobro posolite, te ostavite pola sata da odstoje kako biste uklonili nečistoću i vosak s njih. Kasnije ih samo dobro operite pod mlakom vodom.
Breskve nožem zarežite do koštice, te im odstranite kožu.Kruške ogulite, te im izdubite sredinu i također uklonite one drvene dijelove ukoliko ih ima, te odstranite koštice.



Kako sam naveo u uvodu, pošećerite ih malo po ukusu, a zatim dodajte vanilin šećer te pomoću štapnog miksera ili blendera dobro usitnite voće.





Limete dobro ocijedite, te sok ubacite u izmiksano voće, dobro izmiješajte. Kupovni sirup od limete isto tako.





Dodajte koru limete, te ostavite u hladnjaku najviše pola sata da odstoje, te u međuvremenu miješajte kako bi se svi sastojci što bolje povezali.




                                  Poslužite s izrezanim limunima i limetom, te kockama leda.








Poslužite dobro rashlađeno.


2 komentara:

  1. Već sam napisala da ću isprobati juice ali gusti sok volim najviše pa ću i njega isprobati. Blog ti je stvarno odličan, prvi put nailazim na ovakve divne unikatne recepte :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da ti se sviđa, to mi daje upornost ali i daljnji rad i opstanak ovog bloga i grupe. ;)

    OdgovoriIzbriši

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)