Na ovome linku imate nekoliko praktičnih savjeta ukoliko ih dosad niste uspjeli vidjeti, a isto tako i vrlo brz i praktičan način kako najjednostavnije i najbrže oguliti rajčice. Dok sam bio klinac uvijek smo radili sataraš u kombinaciji sa svježom paprikom, a danas je to sasvim drugačije. Drugačije je iz razloga jer ne volimo papriku koja se kasnije skuha, a onda po ustima imamo problema s kožom paprike što nam u ustima ostavlja nelagodu, stoga je više i ne stavljamo.Svježa rajčica u kombinaciji s pasiranom rajčicom, crveni luk i mljevena slatka paprika - to su jedini sastojci koje stavljam u sataraš, te naravno dva priloga. Nekada je to riža, a nekada kuhani krumpir. Sad bi moja jedna kolegica food-blogerica također rekla da joj je to puno škroba na jednom mjestu, no ne brini stavio sam krumpire i rižu samo zbog fotografije da pokažem koja su dva priloga koja općenito poslužujem uz sataraš. ;) Za one koji ne mogu živjeti bez mesa, slobodno ubacite sa satarašom bilo koje, ja nisam jer sam uzimao mali predah od mesa - malo vegetarijanske-veganske hrane.
UPDATE :
Radim i verziju sa svježom paprikom, no tada je posebno sotiram na malo masnoće. Kad karameliziram crveni luk dodajem blanširane i oljuštene svježe rajčice, začine po želji i pasiranu rajčicu. Svježu sotiranu papriku dodajem kad se nadjev od luka, svježe rajčice i pasirane ohladi jer ne volim kad se po nepcu zalijepi kožica od paprika. Priprema je tada malo duža, no okus je nezamjenjiv.
Sastojci :
- 5-6 srednjih glavica crvenog luka
- 7-8 svježih rajčica
- 1/2 jušne žlice mljevene slatke paprike
- 1 l pasirane rajčice
- 1 čajna žlica šećera kristala
- soli po potrebi i ukusu
............................
Dodatni sastojci :
Riža ili krumpir ( kašica od krumpira - ovisno što volite i na što ste se najviše naviknuli )
............................
Postupak :
Kao što sam već u uvodu naveo u onoj sjeckalici sam nasjeckao veću količinu crvenog luka i to na kockice srednje veličine jer u satarašu volim kad je luk krupnije sjeckan.
Bon Appétit
Lijepo servirano na tanjuru i izgleda i jako ukusno :)
OdgovoriIzbriši