Ovog puta odlučio sam se za još jednu malo drugačiju verziju smoothie-a i to od svježih smokava i pire-a od jabuke kojega sam radio prošle godine koji je zapravo pekmez ali i pire od jabuke u isto vrijeme. Njegov recept i pripremu možete pronaći na ovom linku. Kako moji nisu baš ljubitelji smokava i kako je bilo vrlo male količine odlučio sam ga ukomponirati s ovim smoothie-jem, ali bez ikakvog miksanja, upotrijebio sam samo sredinu smokava, te na taj način zakamuflirao smokve koje moji ne vole baš. Isto tako nisam im ništa rekao od čega je sve dok ga nisu popili, bili su oduševljeni. Nisam ih htio miksati iz razloga jer su smokve bile dosta zrele, ali i da ne uništim one male sitne smokvine sjemenke koje hruskaju pod zubima. Ovaj smoothie sam htio prezentirati kao nadolezaću jesen punih toplo-hladnih boja kao što fotografije i prikazuju. Svakako ga isprobajte, oduševiti ćete se okusom.
Sastojci :
300 g svježih smokava
7-8 jušnih žlica pirea od jabuka
4 dl mlijeka
1 puna jušna žlica bagremovog meda ( ili nekog drugog )
sok od 1 polovice limete
sok od 1 naranče
smeđeg šećera od trske po ukusu
nekoliko kocki leda ( možete ih dodati kasnije ili direktno kada budete miksali smoothie ukoliko imate samostojeći blender )
Postupak :
Za nekoliko dana će uskoro proći mjesec dana otkako sam na blogu objavio prvu verziju smoothie-ja, ali isto tako i mjesec dana otkako gledam susjedine kupine i maline kako su propale, što je po meni jako tužno i žalosno.
U dublju posudu dodajte pire (domaći pekmez ) od jabuka, mlijeko, med,sok od limete i naranče i smeđi šećer te dobro izmiksajte.
Kad dobijete smoothie određene gustoće dodajte smokvino meso i led, te još jednom pomoću žlice dobro izmiješajte. Poslužite jako dobro ohlađeno.S obzirom kako je ovo vrsta vitaminske bombe možete ga poslužiti kao zamjenski doručak ili kao snack tokom dana.
Sastojci :
300 g svježih smokava
7-8 jušnih žlica pirea od jabuka
4 dl mlijeka
1 puna jušna žlica bagremovog meda ( ili nekog drugog )
sok od 1 polovice limete
sok od 1 naranče
smeđeg šećera od trske po ukusu
nekoliko kocki leda ( možete ih dodati kasnije ili direktno kada budete miksali smoothie ukoliko imate samostojeći blender )
Postupak :
Za nekoliko dana će uskoro proći mjesec dana otkako sam na blogu objavio prvu verziju smoothie-ja, ali isto tako i mjesec dana otkako gledam susjedine kupine i maline kako su propale, što je po meni jako tužno i žalosno.
15.08.2012.
07.09.2012.
Smokve ogulite i ostavite samo srednji dio ( srce ) u posebnoj zdjelici.
U dublju posudu dodajte pire (domaći pekmez ) od jabuka, mlijeko, med,sok od limete i naranče i smeđi šećer te dobro izmiksajte.
Kad dobijete smoothie određene gustoće dodajte smokvino meso i led, te još jednom pomoću žlice dobro izmiješajte. Poslužite jako dobro ohlađeno.S obzirom kako je ovo vrsta vitaminske bombe možete ga poslužiti kao zamjenski doručak ili kao snack tokom dana.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!