Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 22. prosinca 2012.

Brzinsko tijesto punjeno hrenovkama

Ovakva vrsta tijesta je živi dokaz kako ga možete napraviti od vrlo malo namirnica, no opet da ne izgubi na okusu i kvaliteti. Hrenovke jako rijetko konzumiram, pa gotovo i nikako, svega par puta puta godišnje jer znam točno njezine hranjive sastojke i od čega se sastoji pa ih izbjegavam, no nekada se znam zaželjeti ih se. Brašno umiješeno s malo vode, ulje i praška za pecivo je sve što će Vam biti potrebno za izradu ovog tijesta. Nije pretvrdo, ne mrvi se. Jednostavno nisam ih htio nadjevati s lisnatim tijestom jer takvih recepata ima svugdje i svatko ih zna napraviti, a vjerujem da ćete s ovim receptom unijeti u svoju kolekciju recepata novu dozu  noviteta koji će se možda svidjeti Vama i Vašima. Tijesto je više krušno, izvana malo hruska, a iznutra je mekano.Umjesto hrenovki možete upotrijebiti safalade, pučke kobasice i sl.Kako sam u hladnjaku imao ketchup odlučio sam njime premazati tijesto i posipati mješavinom začina za pizzu.Bilo kako bilo vrlo brza priprema za one koji žele brzinski "snack" i koji nemaju vremena.


Sastojci potrebni za tijesto :

500 g glatkog brašna
1 puna čajna žlica praška za pecivo
1/2 čajne žlice soli
1,5 žlica suncokretovog ili maslinovog ulja
mlake vode po potrebi ( da dobijete glatko tijesto )

.............................................................

Dodatni sastojci :

200 ml ketchupa ili pasirane rajčice
mješavina začina za pizzu ( po potrebi )


..............................................................
Postupak :

Brašno prosijte s praškom za pecivo, dodajte soli i mlaku vodu,ulje, te zamijesite tijesto sve dok ne dobijete homogenu smjesu.


Tijesto kao takvo prekrijte staklenom posudom ili ga ostavite u plastičnoj posudi koju ste prethodno premazali s tankim slojem masnoćem. Oblikovano tijesto također premažite masnoćom kako se tijesto na vrhovima ne bi osušilo i ostavite najmanje pola sata da tijesto odmori i da prašak za pecivo "proradi".

Tijesto razvaljajte na 1 cm debljine, te ga premažite ketchupom i posipajte mješavinom začina za pizzu.


Tijesto režite na dugačke trake i svaku trakicu tjestenine omotavajte oko hrenovki da izgleda baš kao na fotografijama.


Svaku omotanu hrenovku kao takvu slažite u tepsiju pazeći da bude dovoljnog razmaka između njih kako se tijesto ne bi zalijepilo jedno o drugo. Po želji tepsije možete prekriti i masnim papirom za pečenje.


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C oko 30-tak minuta ili sve dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu koricu.


Poslužite ih dok su još topli uz ketchup, majonezu, ajvar, vrhnje, ovisno što Vaši ukućani i obitelj voli.
Tijesto je izvana prhko, a u sredini je mekano zbog vlage koje su hrenovke pustile tokom pečenja.

Kako ovo tijesto nije lisnato, niti dizano obavezno pripazite da ih ne prepečete ili ćete u protivnom dobiti jako tvrdo tijesto.



Hrenovke možete isto tako i prerezati na pola pa ih napraviti kao "fingerfood", te ih posluživati na rođendanima, obiteljskim okupljanjima i sl.

Ukoliko Vam ostane dijelova tijesta možete ga premazati mješavinom začina za pizzu i ketchup-a, te od njih napraviti mini ružice, rolice.




Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)