Ukoliko nemate ništa od navedenog dobro Vam može poslužiti i ona rešetka od pećnice, što možete vidjeti dolje na fotografijama kako sam ja radio.Neki će reći da se Naan radi uz dodatak svježeg ili suhog kvasca, a neki će reći da ga prave bez ijednoga. Što je od toga točno iskreno ne znam, ne poznajem toliko dovoljno indijsku kuhinju, niti sam bio u Indiji pa ne mogu točno potvrditi, mogu samo i jedino reći kako postoji mali milijun verzija Naan-a, a to bi bile verzije bez kvasca, lepinje sa slanutkom, Naan s pšeničnim brašnom, začinima i sl. Kako god bilo možete isprobati bilo koje verzije, jer niti s jednom nećete pogriješiti, a isto tako i s nadjevima ukoliko ih želite. Kad bi se sada vratili na "našu" standardnu kuhinju ovakvu vrstu kruha možete napraviti i napuniti s čime god želite i volite.
Sastojci potrebni za kruh ( Naan ):
- 800 g glatkog brašna
- 2 pune jušne žlice meda
- 1 čašica jogurta ( 180 ml )
- 1/2 čajne žlice soli
- 1 dl maslinovog ulja
- mlake vode po potrebi
+
1 kocka svježeg kvasca ( 40 g )
2 dl tople vode
1 čajna žlica šećera
Sastojci potrebni za nadjev od luka :
- 600 g crvenog luka
- 1 čajna žlica korijandera ( u zrnu )
- 1 čajna žlica kumina ( kima )
- prstohvat cimeta
- soli po potrebi
- nadjev od špinata : špinat sam samo kratko blanširao u posoljenoj vodi, dobro ga ocijedio, te sitno nasjeckao i stavio na razvučeno tijesto
Dodatni sastojci :
- maslinovog ulja ( po potrebi i za premazati kruh )
- suncokretovo ulje ( za premazati rešetke od pećnice )
- sjemenke kumina i morske soli po potrebi ( za posipati obični ili punjeni kruh )
Postupak :
Ostavite sa strane da se hladi, a zatim krenite s izradom dizanog tijesta.
Svaka čast! Stvarno si se potrudio s kruščićima. Meni se baš učinilo da bi mi ovi s lukom jako pasali, a kako nisam probala ne znam. Sve u svemu, krasno izgledaju.
OdgovoriIzbriši