Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 28. veljače 2015.

[Kad si gladan nisi svoj! :] Punjeni sendviči


  Sendviči su danas otišli do takve granice zahvaljujući našim ljudskim umovima, da ne kažem mozgovima koji danas mogu zamijeniti eventualno jedan obrok što dakako i ovisi o tome što ćete staviti u njega.

Za one malo dubljeg džepa mogu ih kombinirati s avocadom, cavijarom, rukolom ( teže dostupna, delikatna, a ako je i pronađem za kupiti, cifra je astronomska ), prepeličjim jajima koja su danas mnogo više aktualnija nego li kokošja, dobar komad pečenog  ramsteka ili bifteka, a neki znaju i stavljati određene dijelove svinjetine koja se kuha nekoliko sati i koja se kasnije dodatno obrađuje na grillu, te kao takva doslovno se topi u ustima. I mali milijun takvih primjera koje možete dodatno ubaciti i oplemeniti svoje sendviče.

Ovaj moj sendvič je onaj najobičniji ili kako bih ga ja nazvao "sirotinjski". Salamu nisam htio prethodno sotirati na tavici jer taj dan kad sam ih radio cijeli dan nisam ništa jeo i jednostavno sam htio napraviti nešto na brzinu i što će mi povratiti energiju koja mi je nedostajala. Jedino što bih u njega dodao, a nisam imao je različita vrsta svježe salate, uključujući i kisele krastavce ili barem nešto kiselo. Kao adekvatna zamjena dobro bi došao i nekakav slatko-kiseli umak jer ne volim suhe sendviče koje danas možete kupiti na svakom uglu u svojem gradu. Naprosto se zgražam kad vidim to ogromno i suho pecivo, koje je presirotinjski i škrtarski napunjeno, bez ikakvog umaka, dresinga ili barem svježeg povrća, no glad ne bira. U pripremi imam još jedan sendvič kojega sam ljetos pravio s prženim tikvicama kojega ću uskoro objaviti, a dotada improvizirajte, napravite svoju omiljenu verziju sendviča, zabavite se i uključite okusne pupoljke.

Sastojci :

  • nema nekakvih određenih mjera niti normativa, već ono što imate u Vašim hladnjacima
  • kombinirao sam pileći parizer s gaudom, kruh premazao s maslacem, zapekao ga pod folijom da se sir otopi i u praznu sredinu ubacio jaje, malo posolio i popaprio i tu je cijela mudrost.

Postupak :

Kruh narežite na tanke kriške. Sredinu mu izdubite s izdubljivačem. Krajeve šnita kruha premažite maslacem, malo posolite i popaprite. Dodajte iskidane suhomesnate rubove pazeći da ne zatvorite krug izdubljenog kruha. Na  to dodajte izrezane komadiće sira trapista. Poklopite i ubacite na tavicu u koju ste dodalo malo suncokretovog ulja i maslaca.Tostirajte na tavici sve dok kruh ne bude blago prepečen,a zatim u sredinu ubacite jaje, posolite i popaprite malo.


Ponovno prekrijte aluminijskom folijom kako bi se jaje tehnički i termički obradilo, a zatim okrenite na drugu stranu i ponovite isti postupak kao na početku. I to bi bila cijela mudrost ovog sendviča, a na Vama je što ćete ubacite sve u njega i njemu sličnima. Možda dobijete ideju vidjevši ovaj. :)









Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)