Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

[Vrt u kući: ] Aerogarden


Ovog puta nema recepta, već ću napisati jednu recenziju i jednu stvar s kojom se bavim već malo više od dva mjeseca. Da mi je netko rekao prije godinu dana da ću u svojem dnevnom boravku imati svoj osobni vrt rekao bih mu/joj da se šali jer ne znam niti sam kako bi se to izvelo. Možda bih i shvatio da nešto zasadim od bilja u manjim teglicama no to opet ne bi bilo to. Ovako u jednom aparatu imam posađeno više začinskog bilja, ne zauzima puno prostora, nema problema i razmišljanja da li imam dovoljno zemlje, nema problema s prljavštinom i sa zemljom. Sve je totalno praktično i funkcionalno. 
Da nemam AeroGarden mislim da bih i dan danas vodio rat s nedovoljno kupljene zemlje, a naročito s ovim vremenom kad nema dovoljno sunca, kiše svaki dan padaju i sl. 

Tu bih sad ušao u jednu raspravu, točnije jednu teoriju zavjeru kako Amerikanci opet pomoću Harpa i Chemtrailsa igraju se s vremenom baš kao i prošle godine kad su na Balkanu bile izazvane poplave i to sve kako bi jednostavno bili prisiljeni da sadimo gmo proizvode gdje bi nam kao fol zlotvorska firma Monsanto "pomogla" tj. darovala svoje gmo sjemenke za koje već i dan danas znate tko su i s čime se bave. Chemtrailsi nas špricaju avionima, ostaju tragovi na nebu, a ti tragovi u sebi sadržavaju teške metale koji padaju na zemlju, zagađuju i truju naše biljke, a prvenstveno nas. HARP se igra s vremenom i donosi nesnosne kiše tokom cijele godine, sunca je sve manje i nama svima prodaju priču kako to rade za dobrobit cijele Zemlje. :D Yeah righ. Samo teške naivčine bi povjerovale u takve priče. 
Cijelu kompaniju Nestle neću niti spominjati, nikoga ne mrzim, ali za njih nemam riječi kojima bih ih opisao, naročito onda kada su prije nekoliko godina objavili da voda ne bi trebala biti čovjekovo osnovno pravo i da bi je morali plaćati. Mislim, a što sad radimo, nemamo je sigurno besplatno, svi je plaćamo?!

S AeroGardenom tu nemam problema. Vrlo jednostavan je za spojiti, dobijete detaljna uputstva, manje posudice u kojima već imate 7 komada pripremljenih začinskih bilja, nazive i naljepnice, te za koliko tjedana će i što početi klijati i rasti.

A ovako je to krenulo kod mene : 



 Možete saditi bilo koju vrstu začinskog bilja, cherry rajčice, salatu, cvijeće, što god Vam dušu poželi. :)
Isto tako u paketu dobijete i dvije bočice tekućine koje su kao nekakvi vitamini i dodatci koji posješuju rast bilja i hrane ih. Radi na principu vodene pumpe. U kućište se dodaje oko 3l vode, a u nju zatim taj prihranjivač. Na aparatu isto tako možete odabrati što ste zasadili, te će on automatski Vas upozoravati kad treba dodati prihranjivač ili dodati vode i sl. 

I tako je polako krenulo rasti.... :) 




Iako bez ikakvih problema i dalje rastu, nema nikakvih bijelih točkica po bilju, zdravo je, predivno miriše to za mene opet ne znači da ih treba zanemariti. Dapače i oni su živa bića kojima se trebate obraćati, pričati im, svaki ih dan promatrati i diviti im se.

Kako bilje sve više i više raste moći ćete tokom otvaranja vidjeti i korijenje koje je izbacilo i to sve opet ponavljam bez prave zemlje - samo spužvica u kojoj raste, vode i prihranjivača.


Ovo je drugačiji AeroGarden, ali na isti način je i kod mene. 
I tako kako tjedni prolaze bilje je sve veće i veće. Prvo što će Vam izrasti su dvije vrste bosiljka, dok će za njima krenuti francuski peršin i svježi korijander kojima treba malo više. Kod mene je svježi kopar najsporiji za sada, dok je menta malo brža. Nažalost dobio sam i nekoliko sjemenki koje su bile istrunule pa sam u njih ubacio jednu vrstu salate. Na njihovoj ambalaži stoji kako sjemenke nisu GMO, a s obzirom da jedan odjeljak na AeroGardenu gdje mi ništa nije uspjelo, istrunulo je, zapravo govori da izgleda i nije GMO sjeme, jer takva vrsta sjemena je otporno na sve i svašta. Vi prosudite sami. 




Dodatno što bih savjetovao za AeroGarden je da si nabavite tekućinu s kojom ćete testirati ph vode i znati koliko je dobra ili nije. Nisam baš kompetentan po tom pitanju, ali sve svoje upite možete poslati poslovnici Headshopa-a na njihovu mail adresu, nazvati ih ili ih posjetiti sa sjedište u Osijeku.  


J.J. STROSSAMYERA 39 , 31000 OSIJEK ( preko puta Patike)
Zdenko Mlekmu






Isti možete naručiti na njihovoj web stranici - LINK .



I pred sam kraj kompletno cijela priča o AeroGardenu izgleda ovako :


2 komentara:

  1. Meni ovo izgleda fantasticno. Zanimaju me dve stvari:
    1. Koje su dimenzije (v/s/d) Aerogardena?
    2. Sta se desava kada se potrosi tecnost i vitamini potrebni za rast biljaka? Da li se to moze odvojeno naruciti? Da li se semenje moze posebno naruciti?
    Hvala unapred na odgovorima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam znam da ima tu podesivu glavu na koju su postavljene dvije štednje žarulje i da mu je visina oko 70 cm max. Kad potrošite tečnost i vitamine možete ih posebno naručiti na linkovim i svim ostalim info podatcima koje sam naveo gore. Oni su više kompetentniji od mene i izaći će Vam u susret po pitanuju svih Vaših upita. U paketu prvom kojem naručiti dobijete sve kao što je prikazano na sasvim prvoj fotografiji. Detalje o AeroGardenu također možete vidjeti i putem Youtube-a. Pozdrav.

      Izbriši

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)