Evo me natrag nakon malo više od dva mjeseca pauziranja, no o tome ću u drugim postovima jer sad bih Vam htio predstaviti jednu suradnju i recenziju o čokoladama koje bi se trebale uskoro pojaviti i na hrvatskom tržištu.
Prije nekoliko tjedana dobio sam priliku da isprobam nešto novo na slovenskom tržištu, te da o istim pišem recenzije. Imaju veliku paletu različitih čokoladnih okusa, no najbitnije kod ovih čokoladica je to da sadržavaju veliki postotak kakaovog maslaca, da su organske, veganske,bez glutena, bez ikakavih umjetnih sladila, umjetnih boja i dodatnog šećera i ono po meni najbitnije nema soje iliti sojinog lecitina koji se danas može pronaći pa skoro u svakoj čokoladi.
Ambalaža kao što možete vidjeti na fotografijama izgleda vrlo privlačno, da ne kažem elegantno, zanimljivo i pozitivno. Omotane su srebrnim omotom i vrlo jednostavno se otvaraju. Svaka od ovakvih čokolada teži 60g, te 12 komada slasnih kockica.
Rawr čokolade upotrebljavaju 100 % reciklirani papir. Vrlo jednostavno se svaka kockica čokolade može prelomiti. S obzirom kako su čokolade stigle mi na kućnu adresu tokom ovih ljetnih, vrućih i sparnih dana nisam primjetio da se vrlo lagano otapa što me je dodatno razveselilo, iako ih svakako treba i proizvođači preporučuju da se skladište na tamnim i suhim mjestima. Iliti drugim riječima toplina i nije baš utjecala na kvalitetu ovih čokolada, niti je bila gnjecava na dodir. Prilikom otvaranja ima pravi iskonski miris, a zatim i okus čokolade.
Tokom konzumacije čokolade prvo što se osjeti je blaga gorčina kakaa, a zatim slatki dio koje se na kraju manifestira kao izmjenjivanje slatko-gorkog, gorko-slatkog.
RAWR ČOKOLADA S MENTOLOM
- čokolada sadržava u sebi 68 % kakaovog maslaca
- vrlo je osvježavajuća, hruskava
- ima ukusan i fin miris kakaa, baš kao i mentola
- po meni je najbolje slatka, tj. baš kako bi i trebala biti svaka gorka čokolada s većim udjelom kakaa u sebi
-nakon konzumacije čokolade s jagodama ( i goji bobicama ) i onom s narančom, ova čokoladna s okusom mentola ispire okuse drugih voćnih čokolada pa tokom konzumacije i ne morate usta ispirati s vodom kako biste pravilno osjetili sve okuse drugih čokolada
Netto količina : 60 g
HRANJIVA VRIJEDNOST :
Energetska vrijednost : 100 g | 3 kvadratića
2519 Kj 378 Kj
606 Kcal 91 Kcal
Masti : 46g 7g
Zasićene masne kiseline : 28g 4g
Ugljikohidrati : 43g 7g
Šećeri : 25g 4g
Vlakna : 5.5g 0.8g
Bjelančevine: 5.6g 0.8g
Soli : 0.04g ‹0.01g
Ocjena : 1-10 10
RAWR ČOKOLADA S VANILIJOM I GOJI BOBICAMA
- čokolada u sebi sadržava 72 % kakaovog maslaca
- ugodnog mirisa i okusa , vanilija mi se malo slabije osjeća u čokoladi
- tek se na kraju kad se potpuno otopi u ustima osjeća vrlo lagana aroma vanilije
Netto količina : 60 g
HRANJIVA VRIJEDNOST :
Energetska vrijednost : 100 g | 3 kvadratića
2519 Kj 378 Kj
606 Kcal 91 Kcal
Masti : 46g 7g
Zasićene masne kiseline : 29g 4g
Ugljikohidrati : 43g 6g
Šećeri : 25g 4g
Vlakna : 6.1g 1.0 g
Bjelančevine : 6.3g 1.0g
Soli : 0.13g 0.02g
Ocjena : 1-10 8
RAWR ČOKOLADA S NARANČOM
- osjeti se miris čokolade, kao i kakaa
- potrebno joj je više od prethodne dvije čokolade da se počne otapati u ustima
- fina, blaga i slatkasta aroma naranče
Netto količina : 60 g
HRANJIVA VRIJEDNOST :
Energetska vrijednost : 100 g | 3 kvadratića
2519 Kj 378 Kj
606 Kcal 91 Kcal
Masti : 46g 7g
Zasićene masne kiseline : 28g 4g
Ugljikohidrati : 43g 7g
Šećeri : 25g 4g
Vlakna : 5.5g 0.8 g
Bjelančevine : 5.6g 0.8g
Soli : 0.04g ‹0.01g
Ocjena : 1-10 10
To bi bilo to što se ove recenzije tiče, a sad da li biste je trebali kupiti ili ne, osobno Vam preporučam da je svakako kupite i isprobate jer nećete požaliti. U svakom pogledu dosta su kvalitetne i ukusne, a uskoro se nadam da ću uspjeti i napraviti nekakav desert s njima te Vam ga reprezentirati.
Sve dodatne informacije možete pronaći na facebook-u ili posjetiti njihovu web stranicu :
Sa prve ruke :-) ova čokolada je baš super.... Upotrebio sam ju pri pripremi zdravog recepta Čokoladni tartufi Raw, a bili su baš lepi i okusni... :-)
OdgovoriIzbriši**ps: trudio se, da ne napravim koju slovničku grešku :-))) jer nisam stručko za srbohrvatski ... :-)
Da, da. :)
Izbriši