Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

četvrtak, 28. rujna 2017.

[ Food bloggers battle : ] Recenzija


S ponosom Vam mogu predstaviti prvo kulinarsko-osječko natjecanje koje se održalo u Osijeku 17.09.2017.g. pod nazivom "food bloggers battle" na području grada Osijeka, točnije "Hokus - okus". To je bio jedan vrlo inovativan, zanimljiv i zabavan projekat koji se po prvi puta održao u Osijeku. Osječka gastro scena se počinje polagano buditi i to me dodatno veseli jer mislim i smatram kako je to našem gradu potrebno s obzirom kako se ovakav i slični projekti uglavnom odvijaju u našoj glavnoj metropoli.

Za ideju ovog projekta je bila zaslužena food bloggerica Andrea s bloga "Geeketa - bite with style" koja me pozvala na učestvovanje, a gdje je hrana, bilo da se radi o slanom ili slatkom, tu sam i ja! :D Takve vrste druženja nikada ne propuštam jer živim da kuham i pripremam slastice. Osim mene, pozvala je i food bloggera Ivana s blog "Dumbina kuhinja". Cijeli projekat koji je bio osmišljen kao jedno natjecanje mi nismo gledali to kao natjecanje, već kao jednu zabavu, nova poznanstva, dobru i kvalitetnu hranu i finu kapljicu koja je upotpunila kompletni događaj. U sklopu natjecanja bili su pozvani svi food bloggeri diljem Hrvatske koji su mogli isprobati što smo im pripremili, a na kraju i dati svoje ocjene za koje su oni smatrali da su najbolji. Prvoplasirani pobjednik će imati povlasticu da se njegovo autorsko djelo uvede na jelovnik "Hokus -okus"-a. :)

Dogovor oko jela nas natjecatelja je ispalo sasvim slučajno tko će šta raditi, pa je tako Andrea radila falafel kao vegetarijansko jelo, Dumba se odlučio za mesni dio, a ja za slasticu i mogu si misliti koliko nije bilo jednostavno da se ocjene daju za one za koje su svi mislili da je najbolje jer realno teško se odlučiti za tri različita slijeda kad je svaki od njih imao svoju priču, izgled, okus ... Natjecanje se odvijalo u osječkom fast food restoranu "Hokus - okus"bez kojih cijeli ovaj projekat ne bi nikada zaživio, a o njima, kao i o interijeru, ponudi i hrani i novoj vrsti piva koje su uveli u ponudu možete pročitati na ovom link-u malo više, te im se i ovim putem želim zahvaliti na svemu . :) Bila mi je iznimna čast raditi s dva predivna food bloggera, entuzijasta i zaljubljenika u hranu, baš kao i ostale food bloggere koje smo imali priliku za upoznati po prvi puta, bila mi je iznimna čast pokazati i predstaviti Osijeku kao gradu, a i ljudima slasticu koja još nije "poznata" i koju ne možete nigdje isprobati, te time dokazati kako gastro scena u Osijeku nisu samo ćevapi, burek, pizza, hamburgeri i sl. baš kao i moji dragi bloggeri Andreja i Dumba koji su dokazali kroz svoja kreativna i nesvakidašnja jela.  Bila mi je čast upoznati nove ljude kao i poznate food bloggerice koje ne da su samo kao osobe kvalitetne, već i izvrsni poznavatelji hrane i pića.




Projekat je prošao savršeno jer ne znam kako da ga drugačije opišem. Odaziv ljudi je bio velik, hrana je bila predivna što možete po fotografijama vidjeti, a i prihvaćena,te  je došla kao pravo osvježenje onoga za čime je naš grad doslovno vapio i tražio i iskreno se nadam da će ovakvih događaja, druženja i pozitivne energije biti u daljnjoj budućnosti sve više i više. Nagradu je odnijela Andrea, te joj i ovog puta čestitam na osvojenoj nagradi i zasluženo je pobijedila jer za one koji nisu imali priliku isprobati njezin falafel u tortilli - mogu samo reći da je sve okuse i balans falafela, salatice i umaka po meni savršeno izbalansirala i odradila to.  A kako se to sve odvijalo tokom natjecanja možete pogledati u galeriji fotografija dolje :  



 Food bloggerice : Kristina i Sanda "Legice u kuhinji" i Nataša s bloga Kolači.biz koje su došle među prvima. :) 




I tako dok smo nas troje radili, prostor se polako počeo popunjavati s ljudima po kojima se vidjelo da jedva čekaju isprobati naša jela koja smo za njih pripremili.




Gosti su imali i priliku pročitati nešto malo više o nama s obzirom da smo imali puno posla pa se nismo stigli svatko od nas posebno predstaviti :



Fotoaparati i mobiteli su kod svakoga bili u rukama, te su pratili svaki naš korak i izradu jela. Zabilježavali su svaki naš korak, a neki od njih su išli i uživo preko Facebook-a  : 

                


              



I malo iza kulisa tokom rada : 





I napokon je došao trenutak da svi i na koncu kušaju naše delicije koje smo za njih pripremili. Fotografije govore više od tisuću riječi, zadovoljstvo na njihovim licima nisu mogli sakriti, a meni je to najveća pobjeda kada kuhaš za nekoga, svi su sretni i zadovoljni hranom, a prazni pladnjevi na kojima smo posluživali hranu sami govore za sebe : 

          


         

 I naša draga Kristina s food bloga "Cutie and pie".


1. Andrea - Falafel u tortilli s caleslaw salaticom, blagim i ljutim umakom, te čipsom od tortilla. :) 


2. Dumba - ribeye steak sendvič s caleslaw salaticom, prženim lukom i domaćim bbq umakom koji je također sam radio. :) 



I na kraju moja malenkost.
3. Prženi tacosi s pikantnim nadjevom od jabuka, tostiranim orasima, domaćom karamelom i tuille dekoracija o kojoj ću Vam ispričati u sljećoj objavi kad na blog stavim recept. :)


Uz sve navedeno "Hokus okus " je uveo u svoju ponudu i pivo koje ste mogli i možete još uvijek isprobati u sklopu ponude. Meni se osobno jako svidjelo. Nisam veliki pivopija, no jako mi se svidjelo. Finog je i punog okusa, blaga boja karamele s kvalitetnom pjenom. 



Black ALE je tamno ale pivo izrazito naglašene citrusne arome. Napravljeno je od tri vrste ječmenog slada i tri vrste hmelja bez dodavanja konzervansa, aditiva, umjetnih boja. Svi koraci u proizvodnji ovog piva odrađuju se ručno u mikropivovari Black Hat u Đakovu.


I tako je naša Andrea odnijela pobjedu. Zahvaljujem se Hokus okusu što je organizirao ovakav event, sve ljude koji su došli i nadam se da uskoro opet vidimo s drugim kulinarskim avanturama i receptima. Tacose koje sam ja pripremao moći ćete vidjeti na blogu kroz nekoliko dana. :) 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)