Mislim da je vrlo malo onih koji ne vole pržene krumpiriće pripremljene na bilo koji način, a isto tako i prženu ribu. Amerikanci su ludi za ovom "junk" hranom, no kada ste u strci i zbrci i pojeli biste nešto nabrazaka pa koliko god je jelo kalorično evo kako ja radim brzinske fish 'n chips.Iskreno klasični pommes mi je dosadio, a jedine druge pržene krumpire koje radim su ovi i vjerujte mi na riječ da su najbolji. Na fotografiji su gotove kupljene polpete od ribe jer moji ukućani nisu mogli izdržati dok se oni originalni u receptu isprže.Krumpirići su izvana hruskavi, a iznutra se tope u ustima.
Sastojci :
1 kg krumpira
4 konzerve tunjevine
200 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
krušnih mrvica po potrebi
mediteranska mješavina začina ( po ukusu je dodajte )
200 g oštrog brašna
1 jušna žlica mljevene slatke paprike
1 čajna žlica sušenog peršinovog lišća
sol, bijeli mljeveni papar
ulje za prženje
Postupak :
Krumpire očistite i ogulite, te ih narežite na šnite. Stavite ih kuhati u slanu kipuću vodu, te ih kuhajte do pola. Ocijedite i ostavite sa strane da se ohlade. U posebnoj posudi izmiješajte oštro brašno sa mljevenom slatkom paprikom. Zagrijte ulje. Svaki krumpir pojedinačno prvo uvaljajte u smjesu od brašna i mljevene paprike, a zatim ih ubacujte u vruće ulje ili fritezu ukoliko je imate. Krumpir miješajte i pržite ih sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Vrlo je bitno da naglasim da ulje mora biti jako vruće kako bi se na krumpiru tokom prženja stvorila korica koja će kasnije biti hruskava.Pržene krumpire izvadite iz ulja, te ih pretresite u dublju posudu, posolite i promiješajte.
Za polpete od tunjevine, tunjevinu ocijedite od ulja. Dodajte jaja i sve ostale navedene začine. Dobro promiješajte, dodajte svježi kravlji sir i krušne mrvice. Morate dobiti homogenu smjesu od koje ćete praviti polpete. Oblikujte ih ručno, te stavljajte na masni papir.
Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 30-40-tak minuta povremeno ih okretajući sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite uz pržene krumpire dok su još topli i uz sezonsku salatu, te uživajte u kalorijama! ;)
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!