Zaista nisam znao kako bih nazvao ovu grickalicu, predjelo, prilog. Ostao mi je samo jedan suhi kvasac koji je bio pri kraju roka trajanja i šta ću drugo nego opet stvoriti nekakvu grickalicu ili nazovite ovo kako već želite. S obzirom da se radilo samo o jednoj vrećici suhog kvasca nije se niti uspjelo dignuti kako sam zamišljao, no pojelo se i to je bitno.
Sastojci :
1 vrećica suhog kvasca
400 g glatkog brašna
1 dl ulja
pola čajne žlice praška za pecivo
topla voda ( po potrebi )
mješavina začina ( ovo je koju sam posipao po gotovom tijestu : ružmarin,sol, crni mljeveni papar, Vegeta i sušeno peršinovo lišće
voda za podlijevanje
Postupak:
Brašno prosijte sa praškom za pecivo. Dodajte mu ulje i toplu vodu, te umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže. Premjesite ga , razvaljajte po veličini pleha, tepsije u kojoj ste odlučili ga praviti. Opet ga ostavite da se diže oko 10-15 minuta, a zatim po tijestu posipajte mješavinu začina i lagano prstima utisnite začine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 tak minuta ili više ovisno o debljini tijesta i sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Po potrebi par put podlijte sa vrlo malo vode kako bi se tijesto uparilo, diglo bolje i kako bi se napravila što zlatnija korica. Poslužite kao toplo predjelo uz jogurt ili jednostavno izrežite veće pločice koje isto tako možete i grickati kao samostalno zakusku.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!