Da se kompoti mogu praviti od bilo kojeg voća to smo mislim svi već davnih dana zaključili. Birajte što je moguće manje zrelo voće ukoliko ćete ga praviti kao zimnicu.Naročito onda ukoliko imate voća sa kojim ne znate gdje biste i kako biste ga upotrijebili, no isto tako ovi kompoti Vam mogu poslužiti kao zimnica ili jednostavno ih možete kombinirati sa kolačima i tortama, s tim da tada voće ne smijete prekuhati već ih ostaviti na pola kuhano jer ćete u protivnom dobiti kašu u kolačima i tortama.Ukoliko ćete praviti ovaj kompot kao zimnicu dovoljno je da skuhani kompot direktno pretresete u sterilizirane staklenke, poklopite ih i okrenete naopačke. Na taj način dobiti ćete pasterizaciju, ali i vakum tako da nećete morati dodavati nikakve konzervanse, zgušnjivače, pektine i sl.
Sastojci :
500 g jabuka
300 g krušaka
250 g šećera kristala
5 -6 klinčića
pola čajne žlice ruma
sok jednog limuna
1 cimet u kori
vode po potrebi ( tek toliko da prekrije jabuke i kruške )
Postupak :
Jabuke i kruške ogulite, te ih stavite u posudu u kojoj ćete ih kuhati. Dodajte vode tek toliko da prekrije voće, a zatim sve druge navedene sastojke. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Ukoliko ih pripremate kao zimnicu izvadite van cimet u kori i klinčiće jer ćete dobiti dosta jak i žestok kompot, te ih dalje spremajte i pakirajte kako sam Vam opisao u uvodu.
Sastojci :
500 g jabuka
300 g krušaka
250 g šećera kristala
5 -6 klinčića
pola čajne žlice ruma
sok jednog limuna
1 cimet u kori
vode po potrebi ( tek toliko da prekrije jabuke i kruške )
Postupak :
Jabuke i kruške ogulite, te ih stavite u posudu u kojoj ćete ih kuhati. Dodajte vode tek toliko da prekrije voće, a zatim sve druge navedene sastojke. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Ukoliko ih pripremate kao zimnicu izvadite van cimet u kori i klinčiće jer ćete dobiti dosta jak i žestok kompot, te ih dalje spremajte i pakirajte kako sam Vam opisao u uvodu.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!