Evo jedno od kaloričnijih jela. Ukoliko volite gljive, onda je ovo pravi gulaš za Vas koji se savršeno uklopljuje sa kašicom od krumpira i graška.
Sastojci za pileći zagrebački odrezak:
1 kg pilećih prsa ( odvojenih od kostiju - ja sa, od jednih pilećih prsa dobio 2 zagrebačka jer sam htio budu veći, a Vi ukoliko radite za više osoba, možete i od manjih komada prsa raditi )
300 g šunke za pizzu150 g sira trapista
Za paniranje :
Jaja, brašno, krušne mrvice
Sastojci za kašicu od krumpira ( pire krumpir )
1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
200 g smrznutog ili svježeg graška
100 g maslaca
mlijeko po potrebi
sol
Sastojci za gulaš od gljiva :
500 g svježih šampinjona
500 g svježih bukovača
2-3 svježe veće mrkve
3 srednje glavice crvenog luka
2 l pilećeg ili povrtnog temeljca
sol
papar
Postupak:
Pileća prsa odvojite na dva komada( dobio sam dva veća filea jer sam htio veće zagrebačke). Na svaki filet stavite prvo narezanu šunku, zatim sir trapist.( Nema potrebe da meso solite jer će šunka i sir tokom prženja pustiti svoju prirodnu sol u meso, eventualno možete malo posoliti umućena jaja u koja ćete panirati piletinu. Batom za meso lagano potucite krajeve mesa gdje nema šunke i sira kako nadjev ne bi curio van. Svaki filet panirajte na bečki način - brašno,jaja, krušne mrvice. Tokom paniranja pazite da dobro pritišćete meso kako nadjev ne bi curio van, a po želji filete možete i dva puta panirati kako biste bili što sigurniji. Pržite ih u dobokoj masnoći sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Ove fotke su sa pommesom jer moji nisu htjeli zelenu kašicu od krumpira i graška
Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Obavezno skupljajte vodu koja ispliva na vrhu. Kad krumpir zakuha dodajte grašak te kuhajte sve dok se krumpir ne skuha. Ocijedite, te izmiksajte u kašicu. Dodajte maslac, sol i mlijeko po potrebi.
Za gulaš od gljiva : Šampinjone narežite na tanke listiće, bukovače odvojite od peteljki, a njih narežite na kolutiće srednje veličine. Veće komade bukovača prepolovite na srednje komade. U posudi na malo ulja pirjajte luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploške, malo posolite i ostavite da se pirja oko 10-tak minuta. Dodajte gljive, te ih pirjajte sve dok voda iz njih se ispari. Zalijte sa temeljcem, posolite i popaprite po ukusu, te ostavite da se umak malo reducira. Kao takav gulaš možete zgusniti sa zaprškom, gustinom ili brašnom pomiješanim sa vodom, a ukoliko ne volite niti jedno od navedenog možete staviti manju količinu temeljca i ostaviti da gulaš reducira. Gulaš i kašica od graška i krumpira je također pogodna za vegetarijance, no tada u gulaš ide povrtni temeljac.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!