Da zaista možete praviti sendviče na bilo koje način i od bilo čega dokazuje Vam ovaj recept. Ovi sendviči si mi jedni od dražih, vrlo brzo se pripremaju, a naravno i kalorični su. Samim okusom podsjećaju na pizzu. Najbolje ih je pojesti dok su još topli i dok hruskaju pod zubima! Ovo je samo jedan od primjera kako možete ih napraviti, a Vi dakako možete upotrebljavati i druge vrsta salama, suhomesnatog i sireva.
Sastojci :
10 šnita starog ili svježeg kruha
300 g pilećeg parizera
100 g buđole
200 g sira trapista
100 g slanine
2 dl kečapa
1 dl pasirane rajčice
1 jušna žlica šećera
1 puna čajna žlica mješavine začina za pizzu ili origana
Postupak:
Pasiranu rajčicu i kečap pomiješajte, te dodajte šećer i začine, dobro izmiješajte. Parizer i buđolu narežite na sitnije kockice, te dodajte u rajčicu i ostavite oko 20 minuta da odstoji kako bi se svi začini proželi. Kruh narežite na šnite. Na svaku šnitu kruha pomoću žlice stavljajte nadjev od rajčice i salama/suhomesnatog. Sir trapist također narežite na sitnije kocke, te ga poslažite na nadjev od rajčice. Pred sam kraj na svaku šnitu kruha stavite kriške slanine i pecite u pećnici sve dok kruh ne dobije zlatno-smeđu boju i dok se sir ne rastopi, no pripazite da ne stavljate puno nadjeva jer će se kruh jako natopiti sa vlagom od nadjeva rajčica i curiti će bespotrebno po tepsiji u kojoj pečete sendvič.
Sastojci :
10 šnita starog ili svježeg kruha
300 g pilećeg parizera
100 g buđole
200 g sira trapista
100 g slanine
2 dl kečapa
1 dl pasirane rajčice
1 jušna žlica šećera
1 puna čajna žlica mješavine začina za pizzu ili origana
Postupak:
Pasiranu rajčicu i kečap pomiješajte, te dodajte šećer i začine, dobro izmiješajte. Parizer i buđolu narežite na sitnije kockice, te dodajte u rajčicu i ostavite oko 20 minuta da odstoji kako bi se svi začini proželi. Kruh narežite na šnite. Na svaku šnitu kruha pomoću žlice stavljajte nadjev od rajčice i salama/suhomesnatog. Sir trapist također narežite na sitnije kocke, te ga poslažite na nadjev od rajčice. Pred sam kraj na svaku šnitu kruha stavite kriške slanine i pecite u pećnici sve dok kruh ne dobije zlatno-smeđu boju i dok se sir ne rastopi, no pripazite da ne stavljate puno nadjeva jer će se kruh jako natopiti sa vlagom od nadjeva rajčica i curiti će bespotrebno po tepsiji u kojoj pečete sendvič.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!