Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

četvrtak, 10. svibnja 2012.

Fino varivo od leće



Kako dolaze sve topliji dani evo i malo lakših jela. Ukoliko ne volite grah konzumirati tokom ljetnih dana , umjesto njega možete upotrijebiti i leću i to u kombinaciji sa više vrsta povrća. Nažalost nisam uspio fotografirati završeni proces ovog variva. Ovo jelo volim spremati u električnom pekaču jer bude vrlo brzo gotovo.


Sastojci :

500 g zelene leće
3 manje glavice crvenog luka
400 g svježe rajčice ili pelata iz konzerve
500 ml pasirane rajčice
3 srednja krumpira
2 do 3 srednje mrkve
150 g slanine
sol, bijeli papar
2-3 lovorova lista
1 l mesnog ili povrtnog temeljca
pola jušne žlice mljevene slatke paprike

................................

Postupak:

Leću nakvasite u vodi i ostavite preko noći da nabubri. Crveni luk nasjeckajte na sitne kocke, te ga stavite pirjati na malo ulja sve dok ne postane staklast. Krumpire i mrkvu očistite i ogulite te narežite na kocke i stavite ga na ispirjani luk da se pirja.Podlijevajte sa temeljcem i ostavite da se kuha oko 15-tak minuta. Slaninu narežite na žlijen, te ju dodajte. Rajčice blanširajte u kipućoj vodi. Ogulite im kožu i izvadite sjemenke, narežite na kocke srednje veličine te dodajte povrću i ostavite da se pirja sve dok rajčica prestane puštati vodu. Podlijete sa pasiranom rajčicom, dodajte sve navedene začine i temeljca po potrebi. Ostavite da se varivo dobro izreducira i začinite ga po ukusu.Poslužite kao samostalno jelo uz sezonsku salatu.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)