Evo jedne brzinske hladne salate od piletine.Po želji možete dodati u ovu salatu i tvrdo kuhana jela. Ovaj normativ je za max. 3 osobe, ukoliko želite napraviti za više ljudi samo uduplajte normativ.Ovu salatu možete raditi od bilo kojeg drugog mesa.
Sastojci :
500 g pilećih prsa
................................
Za dresing :
2 vrećice majoneze
2 jušne žlice ketchupa
1 jogurt ( 170 ml )
1 puna čajna žlica sušenog estragona
1 svježi krastavac
1 svježa crvena paprika
................................
Za garniranje :
svježa zelena salata
................................
Postupak:
Pileća prsa odvojite od kostiju i suvišne masnoće.Narežite na filete i sotirajte na plitkoj masnoći sa obje strane sve dok piletina ne dobije zlatnu boju. Ostavite sa strane da se ohladi. Za dresing ogulite svježe krastavce i narežite ih na jako sitne kockice, isto tako i sa svježom paprikom. Majonezu pomiješajte sa ketchupom, te im dodajte sušeni estragon.U umak dodajte Zelenu salatu narežite na rezance sa kojom ćete kasnije garnirati ovo hladno predjelo.
Sotiranu piletinu narežite na žlijen. Na tanjur prvo stavite podlogu od zelene salate, dodajte izrezanu piletinu, te prelijte sa dresingom. Ukrasite po želji.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!