Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

nedjelja, 20. svibnja 2012.

Pesto od rikule

Ukoliko volite pesto od bosiljka, vjerujem da ćete voljeti i ovaj od rikule. Standardni pesto se priprema od bosiljka, pinjola i maslinovog ulja, ovaj koji sam neki dan radio nisam stavljao pinjole jer su bezobrazno skupi i precijenjeni, nema veze koliko pinjolima treba da sazriju i kompletan proces oko njega, jednostavno napravio sam improvizaciju i umjesto pinjola sam stavio orah jezgru. Rikola je sama po sebi pikantna i nema potrebe posezati za dodatnim začinima, a evo i mojeg pesta.

Sastojci :

200 g svježe rikole
0,5 l maslinovog ulja ( možete i suncokretovog ulja dodati, ili sa njim raditi ukoliko želite jeftiniju varijantu)
1/2 čajne žlica morske krupne soli ( po ukusu )
20 g oraha ( jezgra ) ili mala šaka ( ili ukoliko imate pinjole, stavite njih )

............................................

Postupak :

Rikolu dobro operite, te ju osušite. Stavite je u dublju posudicu, prelijte sa maslinovim uljem, dodajte orah jezgru, soli i pomoću štapnog miksera izmiksajte sve dobro u kašu. Po potrebi dodavajte maslinovog ulja. Ovakav pesto možete držati u hladnjaku nekoliko dana. Bitno je kad izmiksate da prelijte sa još maslinovog ulja dodatnog kako biste sačuvali boju ali i kvalitetu ovog pesta, te samim time maslinovo ulje u ovoj priči predstavlja prirodni "konzervans".

Domaće rezance sa špinatom ću postaviti sutra, danas zaista nisam imao vremena.







1 komentar:

  1. Doma obožavamo pesto ala giovanese , a za ovaj sa rigom nisam nikada čula i oduševio me je jer obožavam rigu! Nadam se da ću isprobati! I ja koristim orahe kada nemam pinjola.

    OdgovoriIzbriši

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)