Kupio sam veće količine cherry rajčica, mekog sira iz salamure, aceta i maslinovog ulja, te sam napravio još jednu salatu. Ova je barem po mojem ukusu bolja nego li ona prva.I za ovu salatu koristio sam reducirani aceto,ukoliko želite možete i bez reduciranja jednostavno samo preliti gotovu salatu sa acetom, no meni je ukusnija kad se aceto malo reducira uz dodatak malo vode i šećera.Ovu salatu možete raditi od bilo kojeg drugog povrća, ne mora striktno biti od ovih namirnica.Sol nema potrebe dodavati jer ovaj meki sir iz salamure koji sam ja upotrebljavao je dosta slan. Ukoliko radite s mozarellom dodajte soli po ukusu.
Sastojci :
400 g cherry ( koktel ) rajčica
1/2 srednje glavice ljubičastog luka
50 g mekog sira iz salamure
3-4 žlice maslinovog ulja
.............................
Sastojci za dresing :
3 dl aceta balsamica
4 jušne žlice vode
1 čajna žlica šećera kristala
.............................
Postupak :
Rajčicu narežite na četvrtine ukoliko su veće, ukoliko su manje samo ih prerežite na pola. Sir i ljubičasti luk narežite na kocke.
U malom lončiću zakuhajte aceto, vodu i šećer. Kad prokuha smanjite vatru, te ostavite da kuha na laganoj vatri sve dok se aceto u potpunosti ne reducira i dok ne dobijete sirup koji mora biti slatkasto-kiselkastog okusa. Prvo poslažite povrće, a zatim prelijte sa reduciranim acetom i maslinovim uljem.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!