Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 12. svibnja 2012.

Salata od graha


Evo jedne vrlo jednostavne salate od graha koja Vam može poslužiti kao i zimnica. Prošle godine ovoga sam napravio more. Vjerojatno se sjećate kada sam objavio onaj recept ragu bolognese sa povrćem!?E to je ta salata od graha išla u umak. Ovu salatu možete poslužiti uz bilo koje odreske, kao hladno predjelo i sl. Sama priprema je vrlo jednostavna.




Sastojci :

3 konzerve bijelog graha
2,5 kg paprike rog ( crvene )
1,5 glavica svježeg češnjaka
500 g slanine ( po želji )
1,5 l pasirane rajčice
2 dl alkoholnog octa
3,5 dl ulja
4 srednje glavice crvenog luka
3 veće mrkve ( koje prethodno ogulite i skuhajte )
450 g smrznutnog ili konzerviranog graška
2 jušne žlice mljevene slatke paprike
1 svežanj svježeg peršinovog lišća
šećer,crni mljeveni papar, sol po ukusu




................................

 Postupak :

Kako sam i kod drugih priprema zimnice objasnio prvo pripremite staklenke.
Crveni luk i češnjak narežite na sitne kockice, a papriku na kockice srednje veličine. Prvo pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast, zatim dodajte narezanu svježu papriku i češnjak, te pirjajte sve dok paprika ne omekša.Slaninu narežite na žlijen, te ju ostavite sa strane. Na pirjanu papriku dodajte sve ostalo osim mrkve,graha i graška, te ostavite da se pirja na laganoj vatri oko sat vremena. Pred sam kraj dodajte grah, mrkvu i grašak, te pirjajte još oko 10-tak minuta da se sve lijepo prožme.Slaninu možete i ne morate dodati u grah salatu, ja sam stavio.Slaninu dodajte također pred kraj. Peršinovo lišće nasjeckajte te dodajte zadnje. Salatu još vruću pretresite u staklenke, te ih okrenite naopačke kako bi se salata pasterizirala.







Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)