

Sastojci :
2 šalice šećera kristala
2 jaja ( po mogućnosti domaća )
2 šalice mlijeka
2 šalice pšenične krupice ( grisa )
1 šalica svježe ribanih ( ili smrznutih jabuka ukoliko imate običaj ribati i pohranjivati u duboke zamrzivače )
2,8 dl ulja ( 1 šalica ulja bi bila previše i kolač bi bio dosta masniji )
2 šalice mljevenih oraha
1 p.p.
..........................................................................................................
Sastojci za čokoladnu glazuru :
300 g čokolade za kuhanje
300 ml slatkog vrhnja za šlag
.........................................................................................................
Postupak :
Prvo izmutite sve tekuće sastojke, a suhe sastojke pomiješajte s praškom za pecivo te sve dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu. Izlijte u odgovarajuću tepsiju i pecite na 180C oko 30-tak minuta ili sve dok ne biskvit ne dobije zlatno-smeđu boju i koricu.
Za čokoladnu glazuru u posebnom malom lončiću zagrijte slatko vrhnje, ne do vrenja već da se počne lagano isparavati. Čokoladu iskidajte na jednake komade. Zagrijano slatko vrhnje maknite s vatre te umiješajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Prelijte biskvit i ostavite sa strane da se ohladi.
Čokoladni mousse za 5 minuta ( kliknite na link da vidite kako se pravi ).
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!