Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

petak, 3. kolovoza 2012.

Ljetno šarenilo na tanjuru

Koliko puta ste pekli svinjski vrat ili kotlete pa su Vam završili ili previše suhi, nedovoljno pečeni ili prepečeni? Neću previše filozofirati oko ovog recepta, već Vam samo dati ideju za ručak s vrlo kratkim postupkom izrade.Vjerujte mi da imate ne znam kakvo posuđe kotlete i vrat neće bolje ispeći nego u onim specijalnim vrećicama za pečenje.Meso je sočno, savršeno karamelizirano  bez dodataka ikakve masnoće i ono najbitnije peče se u vlastitom soku.Istu stvar možete napraviti i s krumpirima, no onima starima. Tražio sam onaj mladi sitni,crveni  i okrugli krumpir, no našao sam opet nešto sasvim suprotno.U vrećice za pečenje dovoljno je staviti začinjeno meso, te puno različitog i miješanog povrća te ubaciti u pećnicu na nekakvih 40-tak minuta, ovisno o debljini i vrsti mesa.Ukoliko se odlučite za raznovrsno povrće u kombinaciji s mesom povrće kasnije možete protisnuti i dobiti ćete jako ukusni umak od pečenja te ga poslužiti uz bilo koju vrstu priloga.Umjesto svinjetine možete upotrijebiti bilo koje drugo meso po izboru. Po mojem mišljenju najbolje pečeno meso s mladim krumpirima i svježa sezonska salata, gdje ćeš bolje!?


Sastojci :

1kg svinjskog vrata
1 srednja glavica crvenog luka
1 srednja svježa paprika
1/2 vrećice mješavine začina ( za teletinu )
1 kg mladog krumpira
soli po ukusu

.................................................

Dodatni sastojci : ( sami prilagodite normativ i količinu )

Svježa rajčica, kukuruz šećerac, ljubičasti luk, svježa zelena paprika
sol, aceto balsamico i maslinovo ulje po ukusu

.................................................

Postupak :


Kotlete posipajte obilato mješavinom začina za teletinu, te ih poslažite u vrećice za pečenje. Svinjski vrat posolite. Crveni luk i svježu papriku narežite na žlijen. Sve također stavite u posebnu vrećicu za pečenje, te dobro zatvorite. Nema potrebe dodavati ulje jer će se meso peći u vlastitom soku. Kod svinjskog vrata s lukom i paprikom treba malo više obratiti pažnje jer će povrće pustiti vodu, a to kad se dogodi otvorite vrećicu za pečenje i još kratko pecite u pećnici sve dok meso ne dobije zlatno-smeđu koricu.




Po potrebi podlijevajte ga s tekućinom koje je pustilo meso i povrće. Kotlete također pecite sve dok se meso dobro iskaramelizira i dobije zlatno-smeđu boju. Ukoliko imate veće komade mladog krumpira prerežite ih na manje ili na ploške.




Dobro ih posolite, te poslažite u pleh za pečenje i pecite na uobičajeni začin sve dok ne dobiju lijepu rumenu boju ili ga ispecite malo više ukoliko volite hruskavije i malo jače pečeno.





Za salatu očistite navedeno povrće, začinite ga po ukusu, te poslužite uz pečene krumpire i meso.
Sve poslužite dok je još toplo.





Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)