Umjesto navedenog voća možete koristiti bilo koje sezonsko ili ono koje najviše volite.
Sastojci potrebni za biskvitno tijesto ( kalup 26 fi ):
- 4 jaja (srednje veličine)
- 160 g brašna
- 130 g šećera
- korica limuna
- 1 žlica praška za pecivo
- dva zrna soli
- 3 bjelanjka
- 50 g šećera
Sastojci potrebni za slastičarsku kremu :
- 3 žumanjka
- 500 ml mlijeka
- 60 g gustina
- 170 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 250 g maslaca
- 300 ml slatkog vrhnja
listići badema (za obrub torte i kao dekoracija)
- jagode, kiwi, mango ( možete koristiti i bilo koju drugu vrstu voća po želji, sezoni i sl. )
- Izmiksajte jaja sa šećerom.Zatim lagano umiješajte prašak kojeg ste prosijali zajedno sa brašnom.Za aromu možete dodati koricu limuna.I naravno kao i u sva tijesta malkicu soli.
Ovo tijesto podjelite na dva dijela.
Dno okruglog kalupa(promjer 26) obavezno obložite pek papirom,izlijte prvi dio smjese i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva petneastak minuta.
Posebno izmiksajte tri bjelanjka s šećerom, ne smije vam biti prečvrsto.Ostatak smjese izlijte na pek papirom obloženi okrugli kalup,i po njemu lagano prelijte umućene bjelanjke,pazite da Vam se ne pomiješaju tijesta. Ovaj drugi biskvit pecite malo duže 20-25 minuta.
Za slastičarsku kremu u mlijeko stavite prerezanu mahunu vanilije (prethodno istružite sjemenke u mlijeko).Pustite mlijeko da zakuha,kada je zakuhalo mlijeko odvadite mahune.
Umješajte (ručnom pjenjačom) jaja,šećer i gustin i lagano sipajte u provrelo mlijeko,miješajte dok se krema ne zgusne.
Kada se krema zgusnula prekrijte je prozirnom folijom da ne uhavti koricu.
Sada ste dobili temeljnu slastičarsku kremu,u nju po želji možete dodati dobro izrađeni maslac ili slatko vrhnje.Ako želite laganiju kremu onda dodajte slatko vrhnje tako da dobro ohladite kremu i vrhnje ,povežete pa dobro izmiksate.
Ako pak volite kremastiju tada će te dodati maslac,tako da vam krema i maslac budu sobne temperature. Ovaj postupak je bitan da vam se krema ne bi "isjekla".
Kada su vam se kreme ohladile i biskviti slijedi slaganje i filovanje.Stavite postolje za tortu.
Najprije prvi biskvit zatim stavite oko biskvita obruč,pa premažite 1/3 kreme,zatim polovicu jagoda prerežite po pola,uz rub obruča posložite ravni dio jagoda.Ostatak jagoda rasporedite po sredini torte.Prekrijte ostatkom kreme.
I na kraju drugi biskvit.Sve skupa pospite šećerom u prahu.Obruč skinite prije posluživanja i po želji posipajte sitno sjeckanim pistacijama. :)
Your posts are simply fabulous and inspiring . Thanks for the inspiration!
OdgovoriIzbrišiKFC food coupon
Thank you for the feedback. :)
IzbrišiHi, extremely interesting article. My sister and I have been recently looking to find comprehensive info on this subject kind of stuff for a short time, but we didn�t until now. Do you think you can also make some youtube videos about this, I believe your website will be far more detailed in case you did. In any other case, oh well. I will be checking out on this website in the forseeable future. Email me to keep me up to date. granite countertops cleveland Visit Website
OdgovoriIzbrišiYes, I'm definitely thinking about recording video recipes very soon. :) Thank you for the feedback. :)
Izbriši