Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 19. svibnja 2012.

Ravioli punjeni piletinom

Ovo su jedni od raviola koje sam pravio. Ukoliko ste ljubitelj tjestenine, a naročito onih punjenih tipa tortellina, raviola i sl, ove će Vam se također svidjeti. Da sam znao da ću ovaj recept objaviti na blogu vjerojatno bih i fotografirao kompletnu pripremu, no kao što iz priloženog možete vidjeti, nisam nažalost. Raviole zaista možete kreirati prema svojem ukusu, a također i sa umacima koje ćete poslužiti uz njih. Ove moje možete poslužiti kao toplo predjelo uz sezonsku salatu po izboru, ne mora biti standardno i klasično uz umak već kuhane raviole možete pred sam kraj kada su kuhani ubaciti na malo maslaca, te ih pažljivo malo propirjati pazeći da nadjev ne iscuri van. Otkako mi je šefica kuhinje objašnjavala postupak izrade domaće tjestenine, toga se i držim, no uvijek volim dodati i jedan žumanjak posebno u tu cijelu priču. Naročito ukoliko radim domaću tjesteninu ili onu za juhe : taranu, sitne kockice, rezanci i sl. Na svakih 100 g brašna stavljam jedno jaje, vrlo malo soli, te vode koliko i jaja s tim da vodu mjerim u ljuskama od jajeta, no o tome ću Vam pisati u jednom drugom receptu.
Ove raviole radim sa malo drugačijim normativom jer ne želim dobiti niti pretvrdo niti premekano tijesto.


Sastojci :

800 g glatkog brašna
3 jaja
1 dl ulja
1 čajna žlica soli
vode po potrebi




............................................

 
Sastojci za nadjev :

600 g pilećih prsa
3 srednje glavice crvenog luka
2 manje mrkve
30 g maslaca
sol, bijeli mljeveni papar, mješavina timijana i majčine dušice - sve po ukusu

............................................

Postupak :

Brašno prosijte te ga stavite na radnu površinu i u njemu ( na sredini ) napravite udubinu. U tu udubinu dodajte jaja, te pomoću viljuške razradite malo brašno i jaja. Zatim dodajte sol i ulje, te umijesite glatko tijesto pazeći da tijesto ne bude pretvrdo niti premekano. Po potrebi dodavajte vode. Tijesto prekrijte sa staklenom zdjelicom ili prozirnom folijom, te ostavite da miruje oko pola sata. U međuvremenu pripremite nadjev za raviole.
Pilećim prsima odvojite kosti, kožu, te ih narežite na sitnije kocke. Crveni luk također na sitne kocke, te ga stavite pirjati na plitku masnoću sve dok ne postane staklast. Zatim dodajte piletinu, te pirjajte sve dok piletine ne prestane puštati vodu. Mrkvu naribajte na najmanje dijelu ribeža, te dodajte u piletinu i vrlo kratko propirjajte, a zatim dodajte sve navedene začine i dobro izmiješajte. Pred sam kraj dodajte maslac, te ostavite nadjev sa strane da se malo ohladi.
Raviole možete praviti i sa modlicama ukoliko ih imate, a ukoliko ne isto tako možete upotrijebiti veće staklene ili plastične čaše koje imate.
Tijesto razvaljajte na 1 cm debljine, te pomoću modlica ili čaša oblikujte krugove kako je prikazano na fotografijama. Na svaki "kružić" dodajte nadjev do pola , pazeći da tijesto ne prepunite. Svaki kraj "kružića" tijesta premažite sa malo vode kako bi se tijesto što bolje polijepilo i kako nadjev tokom kuhanja ne bi curio van. Krajeve spojenog tijesta možete pomoću viljuške na par mjesta pritisnuti radi dekorativnog dijela ukoliko želite.

Dodatna napomena : Skuhajte raviola onoliko koliko ćete pojesti ili ovisno za koliko osoba ćete ih raditi. Jer samim stajanjem ravioli će se osušiti i postati će bezukusni. Ostatak nekuhanih raviola možete držati u hladnjaku prekrivene prozirnom folijom najviše 2 dana ili ih jednostavno možete spremiti u duboki zamrzivač.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)