Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 14. srpnja 2012.

Tortillas al horno rellenas de carne picada, pollo y verduras

Kao što sam i obećao drugi recept za tortilje. Ovog puta sam radio tijesto za tortilje i opet ih gratinirao jer moji tako vole, nekako su mi previše klasične napunjene i zarolane, a ovako tokom gratiniranja dodatno omekšaju jer se natope trapist sirom i kiselim vrhnjem, što dakako su dodatne kalorije za one koji prakticiraju vrlo laganu hranu ili su na dijeti. Kako mi je španjolski malo jača strana, ali i ovo kompletno jelo spada pod meksičko, s toga i meksički naziv što bi u prijevodu naziv recepta glasio : " Zapečene tortilje punjene mljevenim mesom, piletinom i povrćem".Naravno taj dan sam bio u strci i zbrci pa sam zaboravio prekriti tortille prozirnom folijom i krpom dok su bile tople kako bi se uparile i omekšale, pa sam imao malo problema s preklapanjem, no bilo je jako ukusno i jako brzo je planulo.


Sastojci za tortille ( tijesto )

300 g glatkog brašna
100 g kukuruznog brašna
1 p.p.
1/2 jušne žlice soli
1,1-5 jušna žlica svinjske masti
mlake vode po potrebi

.......................................................................

Sastojci za prvi nadjev :

700 g pilećih prsa
1 veća i svježa crvena paprika
1 veća i svježa zelena paprika
1/2 konzerve kukuruza šećerca
2 svježe srednje mrkve
sol, slatka i malo ljute mljevene paprike, crni mljeveni papar ( svega po ukusu )

2 srednje glavice crvenog luka
......................................................................

Sastojci za drugi nadjev :

800 g miješanog mljevenog mesa

1 veća glavica crvenog luka
200 g svježih ili smrznutih žutih-zelenih mahuna
1/2 konzerve kukuruza šećerca
1/2 konzerve crnog graha ( ili svježeg s time da ćete ga morati dan ranije nakvasiti, a sutradan ga skuhati. Nisam imao konzerviranog graha pa sam radio s ovim svježim, nakvašenim i kuhanim )
1 veća svježa mrkva
500 ml pasirane rajčice
1/2 jušne žlice šećera kristala
sol, slatka i malo ljute mljevene paprike, crni mljeveni papar ( svega po ukusu )

.....................................................................

Dodatni sastojci :

2 kisela vrhnja
400 g sira trapista

.....................................................................

Postupak :

Pomiješajte sve suhe sastojke, s time da glatko brašno prosijte s praškom za pecivo te dodajte kukuruznom brašnu. Malo posolite, a zatim dodajte svinjsku mast te još jednom dobro izmiješajte. Po potrebi kasnije dodavajte mlake vode. Tijesto treba biti mekano baš kao i kod svih prhkih tijesta za pite kad radite.



Od dobivenog tijesta podijelite na dosta malih loptica. Svaku lopticu razvaljajte u krug. Pecite ih na suhoj tavi bez imalo ulja i to tek toliko da dobiju laganu rumenu boju. Ne smiju se prepeći ili će u protivnome tortille biti presuhe i pretvrde. Ispečene tortile prekrijte prozirnom folijom i kuhinjskom krpom kako bi se dodatno uparile i kako bi bile što mekše i što savitljivije, a ukoliko se odlučite da ih nećete praviti taj isti dan kad ispečete tortille čuvajte ih plastičnim i krpenim vrećicama. Ova verzija s kukuruznim brašnom je malo više škrobastija i brašnasta verzija.Imajte na umu samo da ih ne prepečete. Ukoliko je tava dosta zagrijana biti će dovoljno tek 1 minuta da se sa svake strane malo prepeče.


Što se povrća tiče ono će Vam najviše oduzeti vremena. Sve pripremite kako je prikazano na fotografijama.



Za drugi nadjev na malo ulja pirjajte sitno sjeckani crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte miješano mljeveno meso te ga malo posolite i pirjajte ga pazeći da ne dobijete grudice. Nakon toga dodajte mahune, grah, mrkvu, te podlijete s vrlo malo vode i ostavite da se kuha sve dok se povrće ne skuha.




Podlijte s pasiranom rajčicom i dodajte sve navedene začine. Ostavite da se nadjev reducira, a ukoliko dobijete dosta rijedak nadjev uvijek možete dodati malo gustina s vodom ili ostavite da se nadjev jako dobro ohladi jer će se stegnuti zbog masnoće mljevenog mesa.Pred sam kraj kuhanja dodajte kukuruz šećerac




Prvi nadjev sam radio u wok-u jer volim povrće al dente. Wok jako dobro zagrijte, te ga premažite s tanjim slojem ulja. Dodajte narezane paprike na žlijen, te ih pirjajte sve dok malo ne omekšaju.


Pilećim prsima odstranite kožu i kosti te ih također narežite na žlijen. Dodajte pirjanoj paprici, te pirjajte sve dok piletine ne prestane puštati vodu. Mrkvu naribajte na većoj strani ribeža, te dodajte paprici i piletini.




Dodajte sve preostale začine, te pirjajte još vrlo kratko da se sve arome povežu. Drugi dio crvenog luka narežite na žlijen. Pirjajte ga u posebnoj tavi na vrlo malo ulja kako bi se luk karamelizirao. Taj luk ćemo posipati po prvom nadjevu tokom punjenja tortilla.

Na svaku tortillu stavljajte nadjeve. Par listova sira trapista. Preklopite tortillu i po želji je premažite kiselim vrhnjem, baš kao što je prikazano na fotografijama.



Što se prvog nadjeva tiče također posipajte s nadjevom, a zatim dodajte karamelizirani luk na to. Preklopite i po želji te iste također premažite s kiselim vrhnjem.




Pecite u pećnici na 180 C oko 40-tak minuta ili sve dok tortille ne dobiju zlatno-smeđu boju .




Poslužite još tople uz tequilu. ;)


Bon Appétit



Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)