Odmiče nam sezona ljetnog povrća, pa svi gledamo da iskoristimo maksimum od ovog ljeta i svih ljetnih plodova koji su nam trenutačno na raspolaganju. Kod mene gotovo pa uvijek se nađe velika količina, što tikvica, što tikvi i uvijek gledam i kombiniram što sa svima njima. Pa je tako došla verzija tikvi i svježih krastavaca u obliku popečaka na podlozi od domaće šalše i jednog super brzog priloga od krumpira. Zbilja sam se napekao ovih popečaka taj dan jer ih svi volimo, a i rapidno nestaju. Možete ih kombinirati uz bilo kakvu vrstu priloga, kod mene je ispala šalša jer je bilo dosta i svježe rajčice koju sam trebao potrošiti, a isto tako ovi popečci mogu vrlo dobro biti i u bilo kakvoj verziji sendviča - šnita kruha, malo svježeg povrća i po želji nekakav umak - po meni bi to bio odličan ručak ili vrsta snack-a. Umjesto tikve i svježih krastavaca možete upotrijebiti i obične tikvice same ili samo tikve. Priloge odredite sami prema svojem ukusu i željama.Sastojci potrebni za popečke :
1,5 kg svježe tikve ( ogulite ih i odvojite sjemenke )
3-4 komada svježeg krastavca ( ogulite ih i izvadite sjemenke )
3 jaja ( po mogućnosti domaća )
2-3 pune jušne žlice glatkog brašna
1/2 p.p.
mlijeka po potrebi
soli i bijelog mljevenog papra po ukusu
...................................................................................................
Sastojci potrebni za domaću šalšu :
1 kg svježih rajčica ( blanširajte ih i odstranite im kožu - ukoliko radite vansezonski, kada nema one prave svježe rajčice, možete je zamijeniti s pelatima rajčica - iz konzerve )
2 veće glavice crvenog luka
3 dl pasirane rajčice
sol i mješavina mediteranskih začina po ukusu
..................................................................................................
Sastojci potrebni za prilog od krumpira :
500 g krumpira
200 g slanine
maslinovo ulje
sol, svježe mljeveni šareni papar po ukusu
...................................................................................................
Postupak :














na kraju krajeva uvijek neka prželina što je jako nezdravo i puno masnoće,meni su tikvice najdraže lešo ili zapečene sa sirom ili već čim u pečnici ili sirove u salati,nekada sam to radila ali sada izbjegavam maksimalno a šalšu radim kao i moja baba samo sa pomama i lulom,naravno na maslinovom ulju sa lovorom,ostalo je sataraš,lip vam poz. ima dobrih recepata :)
OdgovoriIzbrišiNjami, odličen recept! Nisam još radila zajedno tikvice i krastavce, sada su na seznamu.
OdgovoriIzbriši