Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

srijeda, 2. siječnja 2013.

Kombinacije i jela od krumpira

Kad Vam je kućni budžet pri samom vrhuncu, "visoki" dan u mjesecu i kad nemate gotovo pa ništa u hladnjaku onda na red dolaze ovakva jela koja su u jednu ruku opet tako jednostavna, a opet malo drugačija.Ovo su posljednja tri recepta iz 2012.g., a zatim idemo s drugim novim receptima.








Sotirana pileća prsa s krumpirima

Sastojci :

1 kg pilećih prsa
1/2 jušne žlice mješavine meditaranske mješavine za začine
100 g maslaca

800 g krumpira

...............................................

Postupak :

Pileća prsa odvojite od kostiju i suvišne masnoće. Posolite ih, posipajte mediteranskom mješavinom začina i ostavite da kao takve stoje najmanje pola sata.
Krumpire ogulite, narežite na željene komade, posolite i ostavite da odstoje kako bi pustili vodu i škrob.

U posebnoj tavici zagrijate malo ulja, te sotirajte pileća prsa.


Tokom sotiranja prekrijte ih aluminijskom folijom kako bi se meso na takav način uparilo i bilo što prije termički obrađeno.



Kad piletina bude na pola termički obrađena dodajte polovicu maslac u tavu, te kad se maslac otopi tom masnoćom prelijevajte piletinu. Pripazite da je ne prepečete inače ćete dobiti suhe komade mesa.

 


Krumpire ispecite na oubičajeni način, te kad dobije lijepu zlatno-smeđu koricu, na krumpire poslažite komade sotiranih pilećih prsa, prekrijte aluminijskom folijom i vratite natrag u pećnicu na nekakvih dodatnih 10-15 minuta.


Na kraju priče to bi sve trebalo izgledati ovako :
Nisam htio ništa posebno na tanjur stavljati, već sam ostavio tako u posudi u kojoj se sve peklo, da si svatko uzima koliko i što hoće.

Ukoliko imate korjenastog povrća možete ga slobodno dodati tokom pečenja krumpira, radi boljeg okusa.



 Pileća prsa su savršeno pečena i sočna u sredini kako bi i trebalo biti.


Poslužite toplo uz sezonsku salatu po želji.



Krumpiri na dva načina


Sastojci potrebni za "pole" krumpira :

500 g krumpira ( crvenoga, taj je najbolji za pečenje )
1 manja glavica svježeg češnjaka
250 g slanine

.................................................
Sastojci potrebni za premaz krumpira :

1 kiselo vrhnje ( 180 ml )
1/2 čajne žlice majčine dušice i timijana
veći prstohvat sušenog vlasca
soli i bijelog mljevenog papra po ukusu

.................................................

Postupak :

Krumpire dobro operite pod vodom, prerežite ih na polovine, posolite i ostavite 10-tak minuta da odstoje kako bi pustili vodu i škrob.
Poslažite ih u tepsiju, dodajte režnjeve češnja češnjaka. Ja sam stavio i kožu od slanine zbog boljeg okusa i mirisa koji će krumpiri dobiti od slanine.Prekrijte ih aluminijskom folijom, te kao takve pecite oko 30 minuta u pećnici.



Dok se krumpiri peku, u posebnoj zdjelici izmiješajte kiselo vrhnje sa svim navedenim začinama. Slaninu narežite na veće kocke.
Krumpire izvadite van iz pećnice, te ih premažite s kiselim vrhnjem u koje ste dodali mješavinu začina.


Kao takve pecite ih u pećnici dodatnih 15-20-tak minuta ili sve dok slanina ne dobije zlatno-smeđu boju i koricu, a kiselo vrhnje sve dok se ne zapeče.



Pikantni pečeni krumpiri sa slaninom

 

Sastojci :

1 kg krumpira

1/2 čajne žlice mediteranske mješavine začine

300 g slanine 

ulja po potrebi

 

Postupak :

Krumpire narežite na ribežu. Posolite ih, te posipajte mediteranskom mješavinom začina i ostavite da odstoje kako bi krumpiri pustili vodu i škrob. U tepsiji poslažite krumpire, dodajte slaninu narezanu na tanke kriške,prekrijte ih odgovarajućim poklopcem, te stavite ih peći oko 30-tak minuta.


 Pecite ih oko 40-tak minuta ili sve dok krumpiri ne dobiju zlatno-smeđu boju.




Uz pole krumpira i ovaj pikantni krumpir napravio sam i klasičnu karameliziranu juhu od domaće rajčice s domaćom taranom, a recept za nju imate na ovom linku.




Sve poslužite dok je toplo uz sezonsku salatu po izboru.

  

Bon Appétit

 

  

2 komentara:

  1. Odličan blog! Recepti mi se jako sviđaju i jedva čekam krenuti s isprobavanjem :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti Nina, drago mi je da sam zadovoljio tvoje kriterije. ;)

    OdgovoriIzbriši

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)